Sarkazam

Sastanak Grupe B3 na Blidinju: BiH, Srbija i Hrvatska doniraju milijardu vakcina širom svijeta

0
Sastanak Grupe B3 na Blidinju: BiH, Srbija i Hrvatska doniraju milijardu vakcina širom svijeta, Life.ba

Čelnici iz Grupe tri industrijski najrazvijenije zemlje, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, dogovorili su danas na sastankiu članica grupe B3 (Balkan 3) kako će dodijeliti najmanje milijardu vakcina protiv koronavirusa zemljama u problemima širom svijeta.

Obavezivanja na donacije vakcina pripremila su teren za sastanak čelnika B3 u jugozapadnoj Hercegovini, gdje će se čelnici okupiti u petak radi uvodnih pozdrava i “porodične fotografije” nakon čega će održati sjednicu pod nazivom “Izgradimo bolji svijet nakon COVID-19”.

– Pomoći ćemo u predvođenju izlaska svijeta iz pandemije, radeći skupa s našim globalnim partnerima, naveli su u zajedničkom saopćenju.

Čelnici koji se sastaju u turističkom mjestu Park Prirode Blidinje, također se nadaju da će dati novu energiju svjetskoj ekomomiji. Oni bi na današnjem sastanku također trebali raspravljati o minimalnom porezu za korporacije od 15 posto, slijedeći primjer svojih ministara finansija koji su postigli takav sporazum na sastanku održanom prošle sedmice. Minimalni porez ima za cilj spriječiti kompanije da koriste poreske rajeve i ostale načine izbjegavanja poreza.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like