Sarkazam

Saznajemo: Preminula baka koja je vozila sve automobile uvezene u BiH

0
Saznajemo: Preminula baka koja je vozila sve automobile uvezene u BiH, Life.ba

Baka iz Njemačke koja je vozila sve automobile

Anke Huber, baka koja je ponekad vozila sve automobile uvezene u Bosnu i Hercegovinu umrla je danas u svom domu u njemačkom gradu Recklinghausenu u 98. godini života, potvrdili su članovi njene porodice medijima u Njemačkoj. Baka Anke je posljednjih mjeseci bila vezana za postelju zbog problema s leđima s obzirom na to da je veći dio životnog vijeka provela za volanom.

Vijest o smrti babe Anke zatekla je brojne građane Bosne i Hercegovine koji su kupovali rabljene automobile u Njemačkoj. Neki se sa zadovoljstvom sjećaju trenutaka prilikom potpisivanja kupoprodajnih ugovora jer njene automobile voze već godinama, dok su s druge strane neki sada u priličnoj panici jer još uvijek nisu stigli odjaviti automobil. Među njima je i Isa Yildiz koji je nedavno kupio automobil sa tek 10.000 pređenih kilometara.

“Sve se dogodilo iznenada. Ne znam šta sad da radim. Automobil koji je baba Anke samo ponekad vozila vikendom do pijace u sjajnom je stanju, ali je potpuno neupotrebljiv jer su papiri na njeno ime, prokomentarisao je kratko za Muški Portal Yildiz. 

Tokom 2013. godine registrovano je 60.161 uvezenih rabljenih motornih vozila, što u odnosu na 2012. godinu predstavlja uvećanje od 7.708 vozila.

LIFE:  Zbog poskupljenja nargila, mladi najavili kontramjere, stigao i odgovor vlasnika

Registrovana rabljena vozila koja su uvezena u našu zemlju tokom 2013. godine čine oko 6,72 % od ukupnog broja registrovanih motornih vozila u BiH. Kada upoređujemo 2012. godinu i 2013. godinu po pitanju uvezenih rabljenih vozila dolazimo do zaključka da se broj uvezenih rabljenih vozila u 2013.godini povećao za oko 14,7 % i to su sami po sebi podaci koji dovoljno govore koliko je baba Anke značila tržištu BiH. 

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera


Comments

Comments are closed.

You may also like