Sarkazam

Saznajemo: U BiH se otvaraju prvi kafići sa čistim zrakom, nakon njih slijede kladionice

0

Kriza je, kažu prilika. Tako je i sa zagađenim zrakom. Naime, nakon što su mjerne stanice proteklih dana zabilježile povećanje štetnih materija u zraku, u BiH se sve glasnije govori o otvaraju prvih kafića sa čistim zrakom.

Nije to novost, s obzirom na to da je to jedna od ideja o kojoj se govori već duže vremena, ali, čini se da bi uskoro mogla biti i realizirana.

Tako će, kako saznajemo, prvi takvi objekti uskoro i ugostiti prve ljubitelje čistog zraka u Sarajevu, Zenici i Tuzli.

Nakon toga, prema informacijama koje imamo sa terena, otvaranje sličnih objekata trebalo bi uslijediti u Visokom, Ilijašu, Kaknju, Lukavcu i još nekim mjestima.

LIFE:  Svjetla na sarajevskoj Vijećnici večeras u znaku podrške Gradu Zagrebu

I franšiza će, kaže u razgovoru za life.ba gospodin Zrak Havić, potom biti ponuđena Beogradu, Skoplju, a vjerovatno i Zagrebu, s obzirom na to da su mjerne stanice i tom gradu izmjerile povišene vrijednosti štetnih materija.

Podsjećamo, kvalitet zraka skoro na svim mjernim mjestima u Federaciji Bosne i Hercegovine proteklih dana veoma je loš i to u mjeri da može ostavljati negativne efekte po zdravlje stanovništva, posebno po osjetljive grupe stanovništva – starije osobe, djecu, trudnice i hronične bolesnike.

Uvođenje i otvaranje kafića sa čistim zrakom jedna je od interventnih mjera u BiH. Nakon kafića, kako nam je rečeno, uslijedit će i “air kladionice”.

Facebook komentari


Davos domaćin jubilarnog 50. Svjetskog ekonomskog foruma

Previous article

Rukometna reprezentacija BiH danas se vraća u Sarajevo nakon nastupa na EP-u

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Sarkazam