Sindikat davljenika BiH najavio masovne proteste zbog sve izvjesnijeg prestanka proizvodnje i upotrebe plastičnih slamki

- Advertisement -

Sindikat davljenika BiH zaprijetio je masovnim protestima i podnošenjem tužbe protiv Vlade Federacije Bosne i Hercegovine zbog najavljenog usvajanja zakona o prestanku proizvodnje i upotrebe jednokratnih plastičnih proizvoda: plastičnih kesa, štapića za uši, plastičnog pribora za jelo i plastičnih slamki.

Predsjednik Sindikata davljenika, gospodin Sifet Brodolom, vidno ogorčen odnosom vlasti prema davljeničkoj populaciji, na današnjoj je press-konferenciji izjavio:

„Mi se nećemo pomiriti s takvom odlukom. Ukoliko se Vlada FBiH odluči na takav korak, organizovaćemo masovne proteste, izaći ćemo na ulice i borićemo se za svoja prava svim raspoloživim sredstvima. Svi znate da se mi davljenici i za slamku hvatamo.

PROČITAJTE JOŠ:  Čokolada sa plastikom pronađena i u Banjaluci

Sa zabranom proizvodnje plastičnih kesa i plastičnog pribora za jelo još bismo se nekako i mogli pomiriti, ali, ako nam ukinu i slamke, za šta ćemo se onda mi više uopšte moći hvatati?

Mi znamo da iza svega ovoga stoji Evropska unija. Vlada FBiH je samo izvršilac njihovih naloga.

Izgleda da je evropskim moćnicima cilj da nas potpuno unište, da na ovim prostorima istrijebe sve davljenike. Oni se, zato, svim silama trude da obeshrabre mlade ljude koji se tek navikavaju na davljenički život.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija u Srbiji: Mladić se zabio u vozilo kolega iz razreda, poginuli na mjestu

Podsjećam vas da mi na ovim prostorima živimo hiljadama godina. Volio bih da mi neko otvoreno kaže kome smetamo mi davljenici i zašto se neki ljudi tako bahato poigravaju našim sudbinama.“

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...