Sarkazam

Sindikat davljenika BiH najavio masovne proteste zbog sve izvjesnijeg prestanka proizvodnje i upotrebe plastičnih slamki

0
Plastični otpad, arhivska fotografija - Anadolu Agency )

Sindikat davljenika BiH zaprijetio je masovnim protestima i podnošenjem tužbe protiv Vlade Federacije Bosne i Hercegovine zbog najavljenog usvajanja zakona o prestanku proizvodnje i upotrebe jednokratnih plastičnih proizvoda: plastičnih kesa, štapića za uši, plastičnog pribora za jelo i plastičnih slamki.

Predsjednik Sindikata davljenika, gospodin Sifet Brodolom, vidno ogorčen odnosom vlasti prema davljeničkoj populaciji, na današnjoj je press-konferenciji izjavio:

„Mi se nećemo pomiriti s takvom odlukom. Ukoliko se Vlada FBiH odluči na takav korak, organizovaćemo masovne proteste, izaći ćemo na ulice i borićemo se za svoja prava svim raspoloživim sredstvima. Svi znate da se mi davljenici i za slamku hvatamo.

Sa zabranom proizvodnje plastičnih kesa i plastičnog pribora za jelo još bismo se nekako i mogli pomiriti, ali, ako nam ukinu i slamke, za šta ćemo se onda mi više uopšte moći hvatati?

LIFE:  Blažević: Smog štetno djeluje na respiratorni trakt, ali i na cijeli organizam

Mi znamo da iza svega ovoga stoji Evropska unija. Vlada FBiH je samo izvršilac njihovih naloga.

Izgleda da je evropskim moćnicima cilj da nas potpuno unište, da na ovim prostorima istrijebe sve davljenike. Oni se, zato, svim silama trude da obeshrabre mlade ljude koji se tek navikavaju na davljenički život.

Podsjećam vas da mi na ovim prostorima živimo hiljadama godina. Volio bih da mi neko otvoreno kaže kome smetamo mi davljenici i zašto se neki ljudi tako bahato poigravaju našim sudbinama.“

Facebook komentari


Džeko mora na operaciju, propustit će mečeve reprezentacije

Previous article

Prosinečki: Nedostajat će nam Džeko, želimo mu brz oporavak

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Sarkazam