Sarkazam

Sjajne vijesti za FBiH: Kineski respiratori bi mogli doći u bolnice prije vakcine

0
Sjajne vijesti za FBiH: Kineski respiratori bi mogli doći u bolnice prije vakcine, Life.ba

Oko stotinu respiratora iz Kine, koje je Federalna uprava Civilne zaštite (FUCZ) nabavila u aprilu, još uvijek se nalaze u skladištu, ali bi već do kraja godine mogli biti na raspolaganju bolnicama u FBiH.

„Trenutno je problem što se niko nije javio na tender za transport, instaliranje, puštanje u rad, servis i obuku osoblja u bolnicama za njihovo korištenje, ali smo optimistični da bi respiratori mogli biti na dispoziciji našim ljekarima veoma brzo, čak i prije vakcine protiv koronavirusa“, kazali su nam iz FUCZ-a.

Ukoliko se prognoze FUCZ-a ispostave tačnima, to bi donijelo veliko olakšanje za domaći zdravstveni sistem koji se sve teže nosi sa konstantno velikim brojem oboljelih.

„Naši doktori bi napokon mogli odahnuti. A pacijenti udahnuti. Uz pomoć respiratora. Kontate? Hehe“, kaže naš izvor.

LIFE:  Spašava ekonomiju: Agencije prebukirane, velika zainteresiranost za svečano otvoreni kontejner u Kaknju

Dodaje da su u FUCZ-u već spremna odlikovanja i zahvalnice za sve koji su bili uključeni u proces nabavke respiratora, a svečana dodjela priznanja će se održati čim se izvrši predaja uređaja bolnicama u FBiH.

Među odlikovanima bi se trebali naći federalni premijer, bivši direktor FUCZ-a, direktor kompanije koja je izvršila nabavku respiratora i mnoga druga fizička i pravna lica koja su doprinijela ovom velikom uspjehu većeg bh. entiteta.

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like