Sarkazam

Stručnjaci predlažu: Novi val iseljavanja iz BiH zaustaviti otvaranjem nargila barova na granicama

0
Ilustracija

–          Novi val iseljavanja iz BiH moguće je zaustaviti otvaranjem nargila barova na granicama BiH sa EU, tvrdi bh. intelektualna elita nakon što je Vlada Njemačke usvojila Zakon koji će, ukoliko ga usvoje oba doma Parlamenta te zemlje, umogućiti  da radnik iz zemlje koja nije članica Evropske unije boravi šest mjeseci u Njemačkoj u namjeri da pronađe zaposlenje.

Neki od njih su predložili jeftinija rješenja za koja tvrde da bi također mogla donijeti rezultate, a to su, kako kažu, duži televizijski dnevnici sa još više zapaljive retorike kojom će se igrati na kartu patriotske emocije.

Nargila kao posljednja slamka spasa u zaustavljanju egzodusa

Ipak, s obzirom na sve veću popularnost internetskih medija u BiH, malo je vjerovatno da će ova taktika rezultirati uspjehom pa je gotovo izvjesno da će prijedlog Asocijacije zavisnih intelektualaca za otvaranjem većeg broja nargila barova naići na više razumijevanja zbog čega se očekuje da će uskoro i doći do njegove realizacije.

LIFE:  Rupe, semafori, šahtovi...U Sarajevu otvoren muzej saobraćaja i putnih komunikacija

Gospodin Esam Genijalčić, predsjednik Asocijacije zavisnih intelektualaca BiH u izjavi za naš portal izrazio je žaljenje jer mnogi već sada sjede sa spakovanim koferima u iščekivanju olakšica, ali također izrazio nadu da će ideja bh. intelektualne elite o nargila barovima na graničnim prilazima uroditi plodom.

Podsjećamo, Njemačkoj trenutno nedostaje milion i 200.000 radnika. Njegovatelji, medicinari, zanatlije i vozači su najtraženiji.

Facebook komentari

Avicii: True Stories – Netflix objavljuje dokumentarac o Aviciiju

Prethodni članak

Džeko u konkurenciji za meč s Juventusom

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Sarkazam