Studentima i srednjoškolcima biće omogućena kupovina diploma od kuće

- Advertisement -

Nakon što je na pojedinim bosanskohercegovačkim internet portalima osvanula lažna vijest da je zbog pandemije koronavirusa privremeno obustavljena kupovina srednjoškolskih i fakultetskih diploma, oglasili su se glasnogovornici iz kriznih štabova brojnih obrazovnih institucija. Oni mole građane da ne ne šire paniku i da ne nasjedaju na poluistine i neprovjerene informacije.

„Istina je da je privremeno obustavljena prodaja diploma i svjedočanstava na šalterima škola i fakulteta. Ovu nepopularnu mjeru uveli smo kako bismo zaštitili zdravlje naših đaka i studenata.  I sami znate da su šalteri pravi rasadnici bakterija i virusa svake vrste, a među našim klijentima ima mnogo starijih osoba s hroničnim zdravstvenim problemima.

PROČITAJTE JOŠ:  Zašto Elektroprivreda BiH kasni u učitavanju potrošnje struje u Sarajevu?

Nama je zdravlje naših đaka i studenata na prvom mjestu, zato smo organizovali online prodaju fakultetskih diploma i srednjoškolskih svjedočanstava. Važno je napomenuti da cijene ostaju iste, te da će dostava diploma i svjedočanstava biti posve besplatna.

Nadamo se da širenje pandemije neće uticati na potražnju, tj. da će motivacija naših đaka i studenata ostati ista kao i u vrijeme prije pojave koronavirsa.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Vratniku bačena bomba

U protivnom, uputićemo zahtjev nadležnim državnim organima da nam nadomjeste barem dio eventualnih gubitaka koje bi pandemija mogla prouzrokovati.

Pošto će među onima koji će odlučivati o takvim stvarima zasigurno biti i mnoštvo naših bivših klijenata, vjerujemo da će naš zahtjev biti ozbiljno razmotren“, poručuju glasnogovornici obrazovnih institucija.

vezani sadržaj: 

Nakon obustave nastave, obustavljena i prodaja školskih i fakultetskih diploma

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...