Sarkazam

Traže pomoć države: Udruženje lopova pred bankrotom, ne mogu raditi dok su svi u kućama

0
Traže pomoć države: Udruženje lopova pred bankrotom, ne mogu raditi dok su svi u kućama, Life.ba
Arhiv - Sarajevo, AA

Udruženje lopova u Bosni i Hercegovini je pred bankrotom. Naime, zbog novonastale situacije uzrokovane korona virusom, ne mogu raditi jer su svi u kućama što se itekako odrazilo na njihovo poslovanje.

Zbog toga su, kako je u izjavi za Life.ba potvrdio Lopina Klepić, glasnogovnik Udruženja, na rupu ponora te su primorani tražiti i pomoć države.

„Naš vozni park, jahte, kuće, vikendice, vile…, zahtijevaju održavanje koje je jako skupo, a zbog strmoglavog pada prihoda sada mnogi naši članovi to nisu u mogućnosti podnijeti. Bilo bi zato dobro da vlast malo olabavi ove mjere kako bi se što više ljudi vratilo svakodnevnim obavezama izvan svojih domova“, mišljenja je Klepić.

Podsjećamo, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) prošlog mjeseca je proglasila globalnu pandemiju nakon čega su brojne vlade širom svijeta posegnule za mjerama zaštite građana i njhovog zdravlja.

Ipak, svjetlo na kraju tunela za ovo Udrženje je možda podatak da se od posljedica bolesti izazvane zarazom novim tipom koronavirusa, u svijetu oporavilo više od 300.000 ljudi.

LIFE:  Državljani BiH koji ulaze u zemlju moraju potrošiti 1.000 eura

Tome u prilog ide i podatak da su se jutros automobili počeli redati kod naplatnih kuća na autoputu, a putnici su se počeli spremati za ukrcavanje u vozove kako bi izašli iz Wuhana, jednog od mega gradova u centralnoj Kini koji je počeo u srijedu ukidati restrikcije na izlazna putovanja, a nakon gotovo 11 sedmica izolacije koje je imalo za cilj obustaviti širenje Covida-19.

Upravo je iz tog kineskog grada krenulo širenje virusa pa su 23. januara proglasili vanredno stanje, uveli velike saobraćajne restrikcije, uključujući obustavu gradskog javnog prevoza, a obustavio je i sve odlazeće letove i vozove, kako bi obuzdao epidemiju koronavirusa. Iste ili slične mjere danas su na snazi širom svijeta.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *