Traže pomoć države: Udruženje lopova pred bankrotom, ne mogu raditi dok su svi u kućama

- Advertisement -

Udruženje lopova u Bosni i Hercegovini je pred bankrotom. Naime, zbog novonastale situacije uzrokovane korona virusom, ne mogu raditi jer su svi u kućama što se itekako odrazilo na njihovo poslovanje.

Zbog toga su, kako je u izjavi za Life.ba potvrdio Lopina Klepić, glasnogovnik Udruženja, na rupu ponora te su primorani tražiti i pomoć države.

„Naš vozni park, jahte, kuće, vikendice, vile…, zahtijevaju održavanje koje je jako skupo, a zbog strmoglavog pada prihoda sada mnogi naši članovi to nisu u mogućnosti podnijeti. Bilo bi zato dobro da vlast malo olabavi ove mjere kako bi se što više ljudi vratilo svakodnevnim obavezama izvan svojih domova“, mišljenja je Klepić.

Podsjećamo, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) prošlog mjeseca je proglasila globalnu pandemiju nakon čega su brojne vlade širom svijeta posegnule za mjerama zaštite građana i njhovog zdravlja.

PROČITAJTE JOŠ:  Sarajevo: Saobraćajna nesreća kod zgrade Elektroprivrede

Ipak, svjetlo na kraju tunela za ovo Udrženje je možda podatak da se od posljedica bolesti izazvane zarazom novim tipom koronavirusa, u svijetu oporavilo više od 300.000 ljudi.

Tome u prilog ide i podatak da su se jutros automobili počeli redati kod naplatnih kuća na autoputu, a putnici su se počeli spremati za ukrcavanje u vozove kako bi izašli iz Wuhana, jednog od mega gradova u centralnoj Kini koji je počeo u srijedu ukidati restrikcije na izlazna putovanja, a nakon gotovo 11 sedmica izolacije koje je imalo za cilj obustaviti širenje Covida-19.

PROČITAJTE JOŠ:  Nakon presude za zločine u Višegradu: Zločinac Spasojević nije pronađen na adresi

Upravo je iz tog kineskog grada krenulo širenje virusa pa su 23. januara proglasili vanredno stanje, uveli velike saobraćajne restrikcije, uključujući obustavu gradskog javnog prevoza, a obustavio je i sve odlazeće letove i vozove, kako bi obuzdao epidemiju koronavirusa. Iste ili slične mjere danas su na snazi širom svijeta.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Janji ispisani sramotni nacionalistički grafiti

Potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Mustaša Gradaščević objavio je na...

Teška saobraćajna nesreća u tuzlanskom naselju Solina

U tuzlanskom naselju Solina došlo je do teške saobraćajne...

Pet osnovnih škola na Ilidži dobilo prijetnje o postavljenoj bombi

Pet osnovnih škola na području Ilidže zaprimilo je email...

Masovna tučnjava ispred Mašinske škole u Sarajevu: Jedan učenik zadobio opekotine glave od baklje

Ispred Srednje mašinske-tehničke škole danas je došlo do incidenta...