Tunel Vranduk konačno prohodan u oba smjera: Prvi gosti SFF-a stigli svojim domovima

- Advertisement -

Nakon što se saobraćaj u tunelu Vranduk  poslije sanacije ponovo počeo odvijati u oba smjera istovremeno, a što su nam potvrdili i iz JP Ceste Federacije BiH, prvi gosti ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala koji su putovali preko graničnog prijelaza Bosanski Brod doputovali su svojim domovima.

Ovu vijest potvrdio nam je i gospodin Mirsad Purivatra. On je jučer dobio desetine e-mailova i pisama u kojima zadovoljni učesnici i posjetioci SFF-a izražavaju zahvalnost za dobru organizaciju i izvrstan provod koji su od 16. do 23. augusta imali u Sarajevu.

PROČITAJTE JOŠ:  Nastavljeno suđenje doktorima: Srce malene Džene Gadžun nije radilo više od 30 minuta

Kako mnogi filmski radnici u svojim pismima navode, obustave saobraćaja zbog sanacijskih radova u tunelu pomogle su im da iznova i na miru evociraju fantastična festivalska iskustva.

Koristeći mobilne telefone gosti su iskoristili zastoj u saobraćaju kako bi, još uvijek svježe utiske, podijelili s prijateljima i članovima svojih porodica.

Podsjećamo da je 31. oktobra u Parizu, povodom Svjetskog dana gradova, Sarajevo upisano na listu kreativnih gradova UNESCO-a, te da mu je tom prilikom dodijeljen status grada filma. Sigurni smo da će svi nivoi vlasti države Bosne i Hercegovine dati svoj doprinos da ovo značajno priznanje iskoristimo na najbolji mogući način.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...