Sarkazam

U Neumu dan žalosti zbog otvaranja granice sa Hrvatskom

0
U Neumu dan žalosti zbog otvaranja granice sa Hrvatskom, Life.ba

Nakon što je ministar unutrašnjih poslova Hrvatske za danas najavio otvaranje granica sa Bosnom i Hercegovinom, općinsko vijeće Neuma je donijelo odluku o proglašenju dana žalosti na području ovog hercegovačkog gradića.

Otvaranje granice, odnosno ukidanje mjere obavezne samoizolacije za građane BiH koji ulaze u Hrvatsku, znači završetak turističke sezone iz snova za ugostitelje i vlasnike hotela u Neumu. Podsjećamo, nakon što je zvanični Zagreb 24. juna odlučio građanima BiH uvesti dvosedmičnu izolaciju po ulasku u Hrvatsku, Bosanci i Hercegovci su umjesto hrvatske obale “okupirali” Neum.

„Nadali smo se da će ovo potrajati barem mjesec-dva dana. Sve je bilo puno kao nikad ranije“, kaže za naš magazin ugostitelj Tomo Konoba iz Neuma.

„Živjeli smo kao bubreg u loju ovih sedam dana. Mislimo da je odluka o ukidanju samoizolacije preuranjena“, dodaje on.

LIFE:  Pooštrene mjere: Između dva vozila s putnicima saobraćat će i tri prazna vozila

Udruženje ugostitelja, čiji je Konoba član, uputilo je općinskom vijeću Neuma inicijativu o proglašenju dana žalosti zbog ponovnog otvaranja granica sa Hrvatskom, što su vijećnici jednoglasno podržali.

„Naša borba ovdje ne prestaje. Daćemo sve od sebe da Hrvatska vrati mjere obavezne samoizolacije za građane BiH. Ako se susjedi ogluše na naše vapaje, proglasićemo hrvatskog premijera Plenkovića i ministra Božinovića za personae non gratae u Neumu“, rekao nam je vidno potrešeni Konoba.

Vezani sadržaj:

Saznajemo: U Neumu imaju još tri slobodna mjesta na trotoaru ispred Konzuma

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *