Sarkazam

Učenici pocijepali elektronski dnevnik

0

Mitar Ostojić, direktor Osnovne škole „Dragičevići“ iz Laktaša, na jučer održanoj press-konferenciji za medije potvrdio je da su učenici VIII-3 razreda, tačnije njih nekolicina, pocijepali elektronski školski dnevnik.

Ostatke pocijepanog dnevnika je, navodno, u ponedjeljak ujutro pronašao domar škole pod stepenicama u blizini kotlovnice.

Prema odluci direktora Ostojića, pošto su fizičkim uklanjanjem elektronskog dnevnika uništene i sve ocjene koje su učenici VIII-3 dobivali tokom godine, u narednoj 2040./2041. školskoj godini svi do jednoga će morati obnoviti osmi razred.

Kako saznajemo, već su mnogi roditelji upravi škole uputili pismenu žalbu na ovakvu odluku.

Nikome još nije jasno kako su učenici uspjeli pocijepati elektronski dnevnik kada se on nalazio na serveru u prostoriji s protivprovalnim vratima, osiguranoj najsavremenijim alarmnim sistemom.

LIFE:  Zbog prevelike euforije i slavlja poništena utakmica: FK Sarajevo ostaje bez titule

Dok jedni tvrde da su učenici morali isprintati školski dnevnik kako bi ga mogli pocijepati, drugi vjeruju da su neki od najboljih učenika iskoristili svoja informatička znanja kako bi napravili hologram koji se neopaženo uvukao u prostoriju sa serverom i tamo pocijepao dnevnik.

Konačnu istinu o ovom slučaju utvrdiće istražni organi i kriminalistička policija.

Ministarstvo obrazovanja zatražilo je od svih osnovnih i srednjih škola da pooštre nadzor nad prostorijama u kojima se nalaze školski elektronski dnevnici.

 

Facebook komentari

[life intervju] ROOF AW – Elektronska glazba ima status visoke kulture, a za nas je to stil i način življenja

Prethodni članak

Peterostruki svjetski bokserski prvak Adnan Ćatić najavio povratak u ring

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Sarkazam