Sarkazam

Udruženje nezaposlenih najavilo proteste zbog neočišćenih ulica u svojim naseljima

0
Arhivska fotografija

Udruženje nezaposlenih najavilo je proteste zbog neočišćenih ulica u svojim naseljima. 

U znak protesta zbog, kako ističu, nemara lokalnih vlasti i neodržavanja njihovih ulica u zimskom periodu, grupa nezaposlenih muškaraca naselja Lezihljebovići pokraj Neradnika koji pripadaju Općini Lijenčine, najavili su da će pješice krenuti pred zgradu općine.

Ovo je za naš portal potvrdio Led Poredputić koji kaže da njegov sin već danima zbog toga na Instagramu mora objavljivati iste fotografije.

“Nečuveno. Snijeg trenutno ne pada, i sada ga je ostalo još samo nekoliko centimetara koje niko od nadležnih ne želi da čisti. Djeci smo savjetovali da koriste različite filtere na fotografijama dok se situacija ne promijeni i ne budu u mogućnosti praviti nove, kazao nam je Poredputić.

LIFE:  Počela Ultra, u Splitu partijaneri iz 140 zemalja svijeta

Kako primjećuje naš reporter na licu mjesta, djeca su zbog toga veoma tužna, a Udruženje nezaposlenih ih pokušava oraspoložiti arhivskim fotografijama iz vremena njihovih predaka koji su prije odlaska na posao čistili snijeg u svojim dvorištima, ali i sa ulica u kojima žive nakon čega im je počinjao radni dan.

Iz Općine Lijenčine kažu da podržavaju proteste, i da će uraditi sve što je u njihovoj moći da pronađu i sačuvaju sve objavljene fotografije mališana iz drugih naselja u kojima roditelji sami čiste svoja dvorišta i ulice u kojima žive.

Vezani sadržaj: 

Nakon što očiste dvorišta, radnici zimske službe će građanima usisavati kuće, brisati prašinu i prati suđe

Facebook komentari


Harden oborio vlastiti rekord u pobjedi Houstona protiv New Yorka

Prethodni članak

Red Bull Home Run ove zime i na Bjelašnici

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Sarkazam