Sarkazam

Uhapšen jer je parnim danima ložio obuću neparnih brojeva

0
Uhapšen jer je parnim danima ložio obuću neparnih brojeva, Life.ba
Ilustracija

U  ranim jutarnjim satima, u raciji provedenoj na području naselja Bjelave, uhapšena je osoba inicijala B. L. (75), odranije poznata organima gonjenja. Prema vlastitom priznanju, B. L. je više od dvije sedmice parnim danima ložio automobilske gume i obuću neparnih brojeva.

Otkako je za sva ložišta na čvrsta goriva na području Općine Centar uveden sistem loženja „par-nepar“, ovo je već treći slučaj teške povrede Zakona o loženju plastičnih i gumenih proizvoda.

Prema izvještaju specijalne policije Kantona Sarajevo, B. L. je uhvaćen na djelu. U trenutku kada su policijski službenici upali u prizemlje njegove privatne kuće zatekli su ga kako u improvizovanu limenu peć rukama gura gumenu ribarsku čizmu maslinaste boje, konfekcijskog broja 45.

LIFE:  Usaglašavanje budžeta BiH tema nove sezone serije „La casa de Papel“

Ista osoba je zbog sličnog krivičnog djela i ranije osuđivana. Naime, prošle zime je B. L. hapšen zbog prekucavanja konfekcijskog broja na ženskim patikama za trčanje. Tom prilikom je u podrumu njegove kuće pronađena i zaplijenjena specijalna oprema za prekucavanje konfekcijskih brojeva na odjevnim predmetima od kože, gume i plastike.

Protiv optuženog će biti podnesena krivična prijava, a prema novom Zakonu o loženju plastičnih i gumenih proizvoda prijeti mu novčana kazna do 5.000 KM ili zatvorska kazna od tri mjeseca.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *