Sarkazam

Upoznajte „Horde manijaka“, novu navijačku skupinu iz Sarajeva

0

Jutros je ispred Vječne vatre u Sarajevu potpisan mirovni sporazum između navijačkih skupina „Horde zla“ i „Manijaci“. Osnovana je i nova navijačka grupa koja će se zvati „Horde manijaka“.

Po prvi put je zvanično predstavljena bordo-plava zastava pod kojom će „Horde manijaka“ posjećivati utakmice Sarajeva i Željezničara, kao i himna: „Pa da zagalamim: Mi smo divovi“. Himna je nastala spajanjem dvije poznate navijačke pjesme „Mi smo divovi“, autora Benjamina Isovića, i pjesme Bombaj štampe „Željo, to je moj tim“.

Potpisivanjem ovog historijskog sporazuma, navijači Sarajeva i Željezničara trajno su se obavezali da će prekinuti svaku vrstu antagonizma između ova dva kluba.

Dogovoreno je da se već od naredne sezone utakmice čuvenog sarajevskog derbija počnu štimati tako da njihovim ishodom budu zadovoljna oba tima. Rezultati će biti unaprijed dogovarani, a zavisiće od  trenutnih pozicija koje klubovi budu zauzimali na tabeli Premijer lige.

Kako bi učvrstili potpisani sporazum, vođa „Manijaka“ i vođa „Hordi zla“ javno su se pobratimili. Svi koji su prisustvovali ovom nevjerovatnom prizoru nagradili su ih gromoglasnim aplauzom.

LIFE:  Voda sa Baščaršije će se flaširati i slati u sve krajeve svijeta kako bi se povećao broj turista u Sarajevu!

Za medije su dali zajedničku izjavu: „Gdje god odemo na gostovanje, svi bi da oštre neku stvar na nama… Niko nas ne voli. Napadaju nas i psuju na svakom koraku. Ne vole nas u Zenici, Tuzli, Banjaluci, Širokom Brijegu… Ne vole nas nigdje… Pa, što bi mi, preko svega toga, bili još i protivnici jedni drugima, kao da i jedni i drugi nemamo dovoljno onih koji nas ne vole?

Od danas ćemo biti dvostruko jači. Ići ćemo zajedno na sve utakmice Sarajeva i Željezničara.

Tražićemo od uprava naših klubova da nam odštampaju zajedničke članske karte i godišnje ulaznice s kojima ćemo moći ulaziti podjednako i na Grbavicu i na Koševo.“

Ako je ne upamtimo ni po čemu drugom, godine 2040. ćemo se zasigurno sjećati po ovom nesvakidašnjem mirovnom sporazumu koji su potpisale navijačke skupine „Manijaci“ i „Horde zla“.

Facebook komentari


Sloboda protiv Radnika ostvarila prvu pobjedu

Prethodni članak

Foto: Tadić nosio državnu zastavu na svečanom otvaranju Ljetnog EYOF-a

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Sarkazam