Upoznajte „Horde manijaka“, novu navijačku skupinu iz Sarajeva

- Advertisement -

Jutros je ispred Vječne vatre u Sarajevu potpisan mirovni sporazum između navijačkih skupina „Horde zla“ i „Manijaci“. Osnovana je i nova navijačka grupa koja će se zvati „Horde manijaka“.

Po prvi put je zvanično predstavljena bordo-plava zastava pod kojom će „Horde manijaka“ posjećivati utakmice Sarajeva i Željezničara, kao i himna: „Pa da zagalamim: Mi smo divovi“. Himna je nastala spajanjem dvije poznate navijačke pjesme „Mi smo divovi“, autora Benjamina Isovića, i pjesme Bombaj štampe „Željo, to je moj tim“.

Potpisivanjem ovog historijskog sporazuma, navijači Sarajeva i Željezničara trajno su se obavezali da će prekinuti svaku vrstu antagonizma između ova dva kluba.

PROČITAJTE JOŠ:  Užas u Srbiji: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata

Dogovoreno je da se već od naredne sezone utakmice čuvenog sarajevskog derbija počnu štimati tako da njihovim ishodom budu zadovoljna oba tima. Rezultati će biti unaprijed dogovarani, a zavisiće od  trenutnih pozicija koje klubovi budu zauzimali na tabeli Premijer lige.

Kako bi učvrstili potpisani sporazum, vođa „Manijaka“ i vođa „Hordi zla“ javno su se pobratimili. Svi koji su prisustvovali ovom nevjerovatnom prizoru nagradili su ih gromoglasnim aplauzom.

Za medije su dali zajedničku izjavu: „Gdje god odemo na gostovanje, svi bi da oštre neku stvar na nama… Niko nas ne voli. Napadaju nas i psuju na svakom koraku. Ne vole nas u Zenici, Tuzli, Banjaluci, Širokom Brijegu… Ne vole nas nigdje… Pa, što bi mi, preko svega toga, bili još i protivnici jedni drugima, kao da i jedni i drugi nemamo dovoljno onih koji nas ne vole?

PROČITAJTE JOŠ:  Vozači, oprez: Privremeno zatvoren granični prelaz između BiH i Hrvatske

Od danas ćemo biti dvostruko jači. Ići ćemo zajedno na sve utakmice Sarajeva i Željezničara.

Tražićemo od uprava naših klubova da nam odštampaju zajedničke članske karte i godišnje ulaznice s kojima ćemo moći ulaziti podjednako i na Grbavicu i na Koševo.“

Ako je ne upamtimo ni po čemu drugom, godine 2040. ćemo se zasigurno sjećati po ovom nesvakidašnjem mirovnom sporazumu koji su potpisale navijačke skupine „Manijaci“ i „Horde zla“.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...

Ubica Farisa Pendeka se smijao danas u sudu, prijatelji ga snimali za mreže

Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka, danas je produžen pritvor...

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...