Sarkazam

Uskoro prvi lordomat na sarajevskim ulicama: Raspisan tender za izradu idejnog rješenja

0
Uskoro prvi lordomat na sarajevskim ulicama: Raspisan tender za izradu idejnog rješenja, Life.ba

Nedavno se jedan čuveni i vrlo utjecajan sarajevski glumac novinarima pohvalio da je na poklon dobio titulu britanskog lorda.

Nakon toga u našem gradu zabilježena je nezapamćena pomama za plemićkim titulama. Lordomanija je ovih dana ubjedljivo najaktuelnija tema među građanima Sarajeva.

Čelnici jedne sarajevske općine, vrijedni ljudi koji danonoćno prate, procjenjuju i analiziraju potrebe svojih sugrađana, prvi su reagirali. Na njihovu inicijativu već je raspisan javni tender za izradu idejnog rješenja za prvi od pet lordomata koji će u ovoj godini biti postavljeni u najprometnijim sarajevskim ulicama. 

Uskoro prvi lordomat na sarajevskim ulicama: Raspisan tender za izradu idejnog rješenja, Life.ba

Prvi lordomat na području te općine biće postavljen na Dan zaljubljenih u ulici Mis Irbina. Podsjećamo, otac Adeline Pauline Irby, po kojoj je nazvana Mis Irbina ulica, bio je Frederick Paul Irby, mlađi sin lorda Bostona.

LIFE:  U Sarajevu počinje Škola krojenja i šivenja

Cijena lordovske titule na sarajevskim lordomatima biće 58,00 KM, uvećana za troškove PDV-a. Upisivanje lordovske titule u pasoš, ispred imena poručioca, koštaće dodatnih 10,00 KM. Lordomati će, kako saznajemo, svim korisnicima usluga printati fiskalne račune. Osim plastičnih žetona i kovanica u različitim apoenima, primaće i papirne novčanice.

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You may also like