Sarkazam

Uskoro prvi lordomat na sarajevskim ulicama: Raspisan tender za izradu idejnog rješenja

0

Nedavno se jedan čuveni i vrlo utjecajan sarajevski glumac novinarima pohvalio da je na poklon dobio titulu britanskog lorda.

Nakon toga u našem gradu zabilježena je nezapamćena pomama za plemićkim titulama. Lordomanija je ovih dana ubjedljivo najaktuelnija tema među građanima Sarajeva.

Čelnici jedne sarajevske općine, vrijedni ljudi koji danonoćno prate, procjenjuju i analiziraju potrebe svojih sugrađana, prvi su reagirali. Na njihovu inicijativu već je raspisan javni tender za izradu idejnog rješenja za prvi od pet lordomata koji će u ovoj godini biti postavljeni u najprometnijim sarajevskim ulicama. 

LIFE:  Medvjedi u Pionirskoj dolini nisu u zimskom snu [video]

Prvi lordomat na području te općine biće postavljen na Dan zaljubljenih u ulici Mis Irbina. Podsjećamo, otac Adeline Pauline Irby, po kojoj je nazvana Mis Irbina ulica, bio je Frederick Paul Irby, mlađi sin lorda Bostona.

Cijena lordovske titule na sarajevskim lordomatima biće 58,00 KM, uvećana za troškove PDV-a. Upisivanje lordovske titule u pasoš, ispred imena poručioca, koštaće dodatnih 10,00 KM. Lordomati će, kako saznajemo, svim korisnicima usluga printati fiskalne račune. Osim plastičnih žetona i kovanica u različitim apoenima, primaće i papirne novčanice.

Facebook komentari


App Mada aplikacija: Odaberite najbolji styling za svaku priliku

Previous article

Kadić: Igrat ćemo važnu ulogu u prvenstvu BiH

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Sarkazam