Sarkazam

Voda sa Baščaršije će se flaširati i slati u sve krajeve svijeta kako bi se povećao broj turista u Sarajevu!

0

Konstatantan porast turista u Sarajevu svake godine inicirao je veliko istraživanje kako bi se pronašao glavni uzrok stalnog priliva novih turista.

Višemjesečno istraživanje otkrilo je uzroke dolaska turista u grad na Miljacki, a najvažniji je – voda.

Stara narodna izreka „Ko se jednom napije vode s Baščaršije, nikad više iz Sarajeva otići ne umije“ pokazala se kao ključ turističkog buma.

Više od 90 posto turista popije vodu na Baščaršiji, i tako se veže za Sarajevo, a svojim pričama po povratku kući privlače i nove goste.

Iz Turističke zajednice odlučili su da poduzmu i dodatni korak ka masovnom privlačenju turista.

Naime, odlučeno je da počne flaširanje vode s Baščaršije, koja će se zatim slati u sve krajeve svijeta, i tako će i oni koji nikada nisu bili u Sarajevu okusiti vodu i osjetiti neodoljivu želju da dođu.

Prema procjenama stručnjaka, u narednih deset godina očekuje se da će godišnje u Sarajevo dolaziti nekoliko miliona turista (prošle godine je bilo više od 500 hiljada turista).

LIFE:  Taksista tri mjeseca vozio mušteriju od Međunarodnog aerodroma Sarajevo do hotela Holiday

–   Desetogodišnji plan je vrlo ambiciozan. Osim flaširanja vode s Baščaršije koju ćemo slati u svaki kutak svijeta i prodavati po minimalnim cijenama zamišljeno je još nekoliko projekata. Kako je voda glavni adut našeg grada u privlačenju turista, jedan od projekata je i da se Miljacka osposobi za krstarenje malih turističkih brodova. Također, u dogovoru s hotelima, hostelima i onima koji izdaju kuće, stanove, apartmane, planiramo da apsolutno svaki gost popije bar gutljaj vode s Baščaršije kako bi garantovali njegov povratak u Sarajevo – poručili su iz Turističke zajednice.

Inače, u Sarajevu je u 19 vijeku postojalo 150 javnih česmi, i svaka mahala i džamija imali su svoju česmu napravljenu od kamena.

Facebook komentari


Istraživanje: Slomljeno srce izaziva rak!

Previous article

Zaštita okoliša: dm prestaje s podjelom malih besplatnih plastičnih vrećica

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Sarkazam