Baselworld: Počeo najveći svjetski sajam satova i nakita (FOTO)

- Advertisement -

b1

Najveći svjetski Sajam satova i nakita Baselworld počeo je danas u švicarskom gradu Baselu. Na sajmu koji se održava u baselskom Messeplatzu, na 160.000 metara kvadratnih učestvuje 1. 815 firmi iz 45 zemalja svijeta među kojima se nalazi i Republika Turska. Na sajmu se mogu vidjeti najnovije kolekcije satova i nakita kao i različiti dizajni i izumi.

Na sajmu koji se svakog proljeća organizira u Baselu, posjetioci imaju priliku razgovarati s najvažnijim ljudima poznatih izlagača i saznati informacije o izloženim proizvodima. David Kunz je, u razgovoru s novinarom agencije Anadolija, iznio određena detalje o specifičnom dizajnu osnovnog tijela satova koje izrađuje njegova firma i rekao da te kreacije iziskuju veliku predanost, koncentraciju i da su u potpunosti ručne izrade.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

“Mi na glavnom tijelu sata možemo iscrtati različite figure, prizore; sve ono što vi želite”, rekao je on.

Kao najveći svjetski proizvođač satova, Švicarska je 2011. godine izvezla 30 miliona satova, time ostvarivši rekordan prihod od izvoza u iznosu od 19,3 milijardi franaka. Industrija satova je, poslije hemijsko-farmaceutske i mašinske industrije, treći najprofitabilniji izvoznik u Švicarskoj. Očekuje se da će, kao i prethodnih, i ove godine sajam posjetiti oko 100.000 posjetilaca. Sajam Baselworld će biti otvoren do 2. maja.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Anadolija

[nggallery id=1172]

Foto:AA

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...