Fenix 3, sportski GPS sat

- Advertisement -

Fenix 3, sportski GPS sat s novom otpornom, čeličnom EXO antenom za prijem GPS i GLONASS signala, ima funkcije koje podržavaju cijeli niz sportskih aktivnosti, od trekinga, triatlona, biciklizma, skijanja i planinarenja. S novim, tanjim, sportskim dizajnom, kvalitetnim detaljima kao što je okvir od nehrđajućeg čelika, sjajan visokorezolucijski zaslon u boji, te funkcijama pametnog sata, novi fenix 3 je odličan sat za svaki dan. Uparen s pametnim telefonom, fenix 3 podržava smart notification poruke, vremensku prognozu i još puno toga.

fenix 3 dolazi u 3 modela: Silver s crvenim remenom i lećom od kristala, Grey s crnim remenom i top model Sapphire, koji osim što je otporan na ogrebotine, ima kupolastu safirnu leću i čvrsti remen od karika s  kopčom od nehrđajućeg čelika.

Osobni trener

Novo, tanje kućište je ojačano staklenim vlaknima s inox tipkama što sat čini vodootpornim do 100 metara, tako da s fenix 3 satom sigurno možete plivati, ili veslati u kajaku. Svaki fenix 3 model ima sjajan zaslon u boji, za savršenu čitljivost u svim uvjetima osvjetljenja. Tu je i 20 satno trajanje baterije u GPS modu, 50 sati u UltraTrac modu te do šest tjedana kao pametni sat. Osnovne funkcije sata uključuju alarme, melodije, vibracijske alarme, štopericu i brojač vremena. Tu je i mogućnost odabira između različitih digitalnih, pa čak i analognih prikaza točnog vremena prilagođavajući izgled sata svom osobnom stilu ili potrebama.

Ovaj GPS sat je opremljen s naprednim trening funkcijama koje rade gotovo kao osobni trener te vam pomažu poboljšati formu i kondiciju. Uparite li ga sa senzorom boja otkucaja srca, procijenit će vaš VO2 Max kako bi ocjenio vašu fitness razinu, odnosno predvidio vrijeme istrčavanja utrke.  fenix 3 može izračunati i potrebno vrijeme oporavaka nakon intenzivnog treninga izbjegavajući tako ozljeđivanje. Uparen s HRM-Run™ senzorom, fenix 3 također provjerava vašu kondiciju i daje naprednu metriku dinamike trčanja koja uključuje tempo, vertikalnu oscilaciju i vrijeme kontakta s tlom  za učinkovitije trčanje.

PROČITAJTE JOŠ:  Budi i ti vjetar u leđa -100 hiljada do Saalbacha

Fenix 3

Tu je i nekoliko funkcija fenix 3 sata koje su posebno optimizirane za treking. Prilagođeni treking profil nudi nove funkcije kao što je “Auto-Run-Climb” izmjena koja  radi automatsku izmjenu aktivnosti, prikazujući najbitnije podatke ovisno o tome trčite li po ravnom ili uzbrdo. Odometar uspona omogućuje praćenje učinkovitosti dugog uspinjanja neovisno o pojedinom treningu pohranjenom u satu. Uz trčanje, fenix 3 također pruža opsežne trening funkcije za biciklizam, plivanje, triatlon i Skijanje. U bazenu ili na otvorenoj vodi, s ovim zaista moćnim GPs satom možete pratiti prijeđenu udaljenost, tempo, brojati zamahe i još puno toga. Ski/Board način rada daje podatke o brzini, prijeđenoj udaljenosti, vertikalnom padu i sadrži automatski brojač vožnji dok ste na padinama. Za svakodnevno nošenje, fēnix®3 ima funkcije za praćenje aktivnosti koje pružaju prilagođeni cilj u koracima svakog jutra, brojanje koraka, kalorije i prijeđenu udaljenost tijekom dana.  Tu je i vibracijski alarm na kretanje nakon jednog sata neaktivnosti i način rada za spavanje koji prati kvalitetu sna noću.

 Uz ugrađen barometar i autokalibracijski visinomjer te 3-osni elektronski kompas omogućeno je pouzdano navođenje obilježenim i neobilježenim stazama. Nadalje, uz fenix 3,  možete planirati putovanja i navoditi rutom, zabilježiti poziciju kao što su kampovi ili točke interesa te snimiti GPS trag prijeđenog puta. Odlična i pouzdana funkcija TracBack pruža mogućnost navođenja nazad na početnu točku.

Smart Notification

Osim što zaista oduševljava u sportskim aktivnostima kao i onima u prirodi, fenix 3 je također i uistinu pametan, ali i bežično poveziv. Putem Smart Notification funkcije osigurano je uparivanje pametnog telefona3   s bežično povezivim fenix 3 satom za primanje poziva, tekst i email poruka i onda kad je telefon spremljen u ruksaku. Kroz Connect IQ trgovinu na Garmin Connect Mobile aplikaciji, možete učitati prilagođene aplikacije, miniapikacije, podatkovna polja i izglede prikaza kako bi vaš fenix 3 učinili još privlačnijim. fenix 3  čini razmjenu i pohranu aktivnosti jednostavnijom nego ikad prije, bilo automatskim učitavanjem na  Garmin Connect , preko Wi-Fi hotspot lokacija ili putem Garmin Connect Mobile aplikacije i Bluetooth tehnologije. Ukoliko želite ostati u kontaktu sa svojom obitelji ili prijateljima tijekom svojih aktivnosti možete koristiti svoj fenix 3 zajedno s mobilnom aplikacijom za praćenje u stvarnom vremenu bilo da se nalazite negdje na treningu  ili natjecanju. Za dodatnu učinkovitost treninga, analizu, razmjenu podataka u funkcije tu je moderno osvježena stranica Garmin Connect koja podržava triatlon, stranicu s detaljima za nove aktivnosti, rang liste i drugo.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija brusi formu pred finale Svjetskog kupa

https://www.youtube.com/watch?v=B5nRvZ0Bzy8

fenix 3 također može biti daljinski upravljač za Garmin VIRB Elite akcijski kameru. Koristeći ANT+ tehnologiju možete pokrenuti i prekinuti snimanje, ali i fotografirati željeni trenutak. Osim kompatibilnosti sa senzorima broja otkucaja srca, fenix 3 je poveziv s drugim ANT+ senzorima kao što su senzor temperature i brzine/kadence, te s Vector mjeračem snage.

fenix 3  bit će dostupan u maloprodaji krajem marta 2015. godine. Preporučena maloprodajna cijena za fenix 3  Grey i Silver  iznosit će 906,80 KM, a za Performer Bundle koji sadrži HRM-Run senzor bit će 1004,10 KM.  fenix 3 Sapphire imat će preporučenu maloprodajnu cijenu od 1104,95 KM, a  Sapphire Performer komplet sa HRM Run senzorom prodavat će se po cijeni od 1200,20 KM.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Koje su to zdravstvene koristi aronije?

Aronija nudi mnoštvo zdravstvenih koristi i smatra se jednim...