26. juna na Igmanu / Senad Bečković: „Testirajte svoje mogućnosti na utrci Red Bull 400“

- Advertisement -

Naredne subote na Igmanu se održava utrka Red Bull 400. Na kultnoj velikoj skakaonici na Malom polju učesnici će testirati svoje mogućnosti i pokušati da pomjere vlastite granice.

Utrka poznata i kao „najtežih 400 metara koje ćete ikada pretrčati“ prvi put dolazi u našu zemlju. Red Bull 400 je ultimativni test izdržljivosti i snage volje, iskušenje čak i za vrhunske sportiste. Već deceniju širom svijeta privlači takmičare iz različitih disciplina i različitog nivoa fizičke spreme.

Odgovornost i čast da bude direktor utrke pala je na našeg poznatog outdoor sportistu Senada Bečkovića. Kako kaže, pripreme za utrku napreduju planiranom dinamikom.

„U fazi smo priprema i uređenja staze kako bi učesnicima omogućili što bolje uslove. Ono što možemo obećati jeste neobična i posebna utrka. Bez obzira na težinu, zabave i adrenalina neće nedostajati. Na Igmanu očekujem pravi spektakl uz veliko učešće domaćih trkača“, kaže Bečković.

Senad je svestrani outdoor sportista. Njegov bazni sport je biciklizam, no ljubitelj je i alpinizma (posebno visokogorstva), planinarstva, trail runninga, maratona… Popeo se na neke od najvećih vrhova na svijetu, između ostalog Mont Blanc u Alpama, Elbrus u Rusiji, Damavand u Iranu, a prošle godine bio je na Aconcagui u Argentini.

PROČITAJTE JOŠ:  Zabranjen uvoz 50 tona krompira iz Egipta

„Siguran sam da će trkačka zajednica ovim događajem dobiti mnogo. Svjetska utrka ove kategorije se prvi put održava kod nas, i to je zaista značajno za promociju sporta u BiH. Značaj je u svakom slučaju višestruk, a jedan od ciljeva je da se našoj olimpijskoj planini Igman bar na trenutak vrati stari sjaj.“

Prijave za utrku otvorene su na www.kupikartu.ba. Prijaviti se mogu i rekreativci i profesionalni sportisti, odnosno svi koji smatraju da mogu odgovoriti na izazov utrke duge svega 400 metara – ali koja uključuje iscrpljujući uspon uz skijašku skakaonicu.

Kako se primiče vrijeme utrke, prijava je sve više: „Veliki broj naših aktivnih trkača i rekreativaca sa nestrpljenjem očekuju novo trkačko iskustvo. Prijavljuju se bukvalno svi, od najmlađih do najstarijih. Pored toga što žele utrku sa više adrenalina, svi su ponosni što jedan događaj iz svjetskog kalendara dolazi u našu zemlju“, zadovoljan je odzivom direktor utrke.

PROČITAJTE JOŠ:  Važna vijest za vozače: Tokom noći se zatvara dionica autoputa A-1 kod Sarajeva

„Pozivam sve ljubitelje prirode, trkače, trail trkače, cijelu zajednicu outdoor sportova, ljude različitih zanimanja i godina, da se čim prije prijave i dođu da se takmičimo i družimo 26. juna. Red Bull 400 će nam svima otvoriti neke nove dimenzije adrenalina i testiranja vlastitih granica“, poručio je za kraj.

Učesnici moraju biti stariji od 18 godina, a njihov broj je ograničen. Registracija za utrku je obavezna, uz startninu u iznosu od 50 KM. Oni koji nisu stornirali svoju prošlogodišnju registraciju, mogu je iskoristiti ove godine.

Organizatori će pratiti pravila i preporuke nadležnih službi u vezi s aktuelnom situacijom, te event organizovati shodno tim pravilima i preporukama.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...