97. derbi Sarajeva i Željezničara: I Osim i Varešanović očekuju pobjedu na Koševu

- Advertisement -

Vječiti derbi gradskih rivala Sarajeva i Željezničara u svom 97. izdanju bit će odigran u subotu na Stadionu “Asim Ferhatović Hase” u okviru 28. kola nogometne Premijer lige BiH.

Na zajedničkoj pres-konferenciji u prostorijama FK Sarajevo treneri i kapiteni oba kluba izrazili su očekivanja da će derbi proteći u fer i sportskom nadmetanju i da će igrači i navijači biti na nivou događaja. Trener Željezničara Amar Osim kazao je da očekuje pobjedu njegovog tima.

“Svi znamo da to neće biti lako, jer je ovo za nas najteže gostovanje. U derbi ulazimo bez velikog pritiska, jer su naše šanse za odbranu titule svedene na minimum. S te strane  više nemamo imperativa koji nas je sputavao. Od derbija očekujem da bude bolji u odnosu na protekla dva. Što se nas tiče učinit ćemo sve da derbi bude kakav ovaj grad zaslužuje”, kazao je Osim.

PROČITAJTE JOŠ:  Masovna tuča u garaži SCC-a: Tri osobe na ukazivanju ljekarske pomoći, više uhapšenih

Njegov kolega na klupi Sarajeva – Mrza Varešanović istakao  je da je derbi bitan za oba kluba koji se bore za izlazak na evropsku scenu.

“Do kraja prvenstva mi sve susrete na Koševu moramo da pobijedimo, posebno ovaj sa Željezničarom kao i onaj sa Širokim Brijegom, kako bismo ostali pri vrhu tabele”, kazao je Varešanović. U dosadašnjim susretima omjer je izjednačen, obje ekipe zabilježile su po 29 pobjeda, 38 susreta bilo je bez pobjednika, dok je gol razlika nešto povoljnija u korist Sarajeva – 118:114. Glavni sudac derbija, koji će  biti igran u 19.30 sati, bit će Emir Alečković (Sarajevo), s pomoćnicima Harisom Bakovićem (Sarajevo) i Nikicom Tomasom (Drinovci).

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...