Abdulah Ibraković ponovo preuzeo austrijski Kapfenberg

- Advertisement -

Abdulah Ibraković ponovo je prije nekoliko dana preuzeo austrijski Kapfenberg. Nakon epizode u Saudijskoj Arabiji, bh. stručnjak se vratio u zemlju podno Alpa gdje živi sa porodicom. Dobio je ponudu predsjednika kluba i prihvatio se izazova u klubu gdje je sa dosta uspjeha radio u sezoni 2016/17. On će narednoj sezoni voditi Kapfenberg  sa pomoćnicima Vladom Petrovićem i Davidom Sencarom. U ovm klubu su trenutno dva bh. igrača Amar Kvakić i Adin Omić. 

Abdulah Ibraković

Dakako, Ibraković je u BiH radio u Slobodi, Čeliku, Veležu, Radničkom iz Lukavca, ali je najveći trag ostavio u FK Sarajevo.

U vrijeme njegovog šefovanja na funkciji sportskog direktora tima sa Koševa osvojen je Kup BiH, naslov prvaka BiH, Bordo tim je igrao play-off Evropske lige, ostvaren je najveći transfer u historiji BHT Premijer lige prodajom Gojka Cimirota grčkom PAOK-u, u mladim kategorijama osvojeno je nekoliko trofeja.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Ibraković se uključio u ambiciozan projekat i opravdao očekivanja. Došao je u izuzetno teškom trenutku, a radio je pod velikim pritiskom. Također, uradio je mnogo posla na formiranj Akademije.

Ibraković je u tim sa Koševa doveo nekoliko zvučnih pojačanja. Između ostalih, Benko, Jajalo, Delač, Velkosi… Dakako, bilo je igrača koji nisu zadovoljili ukuse koševske publike. To se odnosi na Vusljanina, Kostića, Mitrevskog…

Stoga iz Titove 38/b je otišao uzdignute glave. Nakon odlaska sa Koševa radio je u Austriji, što smo već spomenuli, a onda i S. Arabiji. 

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

”FK Sarajevo napokon se umirio i na pravom je putu. Imaju sve pretpostavke za kontinuirano osvajanje titula i ostvarivanje dobrih rezultata u Evropi. Mislim da smo konkurenciji pobjegli nekoliko godina i očekujem  da će se to u narednom periodu pokazati. Ništa nije lako, tako da je sada vise nego ikad potrebno jedinstvo i podrška ljudima koji trenutno obavljaju funkcije u klubu, kao i igračima koji nastupaju u bordo dresu. Razbili smo stereotip, a sada je red da nastavimo postavljati nove standarde”, rekao je u jednom od intervju za Life.ba  Ibraković.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...