Adem Ljajić: Siniša Mihajlović je sposoban da se izbori s bilo kakvim problemom

- Advertisement -

Na prijateljskoj utakmici protiv Paragvaja u Kruševcu, Adem Ljajić je konačno zaigrao na svojoj prirodnoj poziciji i bio jedan jedan od najzapaženijih aktera u reprezentaciji Srbije. U intervjuu za Anadolu Agency (AA), iskusni vezni fudbaler ne krije da se najbolje oseća u ulozi pleja, gde njegova tehnika i osećaj za završni pas dolaze do punog izražaja.

“Dugo u reprezentaciji nisam igrao na svojoj omiljenoj poziciji. U Kruševcu je sve došlo na svoje mesto i mogu da buem zadovoljan igrom i rezultatom. Pobeda nam mnogo znači na planu samopuzdanja, iako nije bilo lako. Paragvaj je ispred nas na FIFA-inoj rang listi, imaju ozbiljne igrače u svojoj postavi i pokazali su se kao veoma nezgodan rival. Nadam se da će taj ’minimalac’ biti uvertira u pobednički niz i da ćemo se i iz Vilnjusa vratiti ozarenih lica. Ostaje mala žal što se nisam upisao u strelce, bio bi to moj jubilarni deseti gol za Srbiju. Sve sam dobro uradio, ali je prečka pokvarila užitak”, rekao je Ljajić.

Srpski reprezentativci su posle dva dan predaha, seli u avion i otputovali za Vilnjus, gde ih u ponedeljak očekuje meč za bodove protiv domaće Litvanije.

“Dobro ih poznajemo, uspeli smo oba puta da pobedimo Litvance u Ligi nacija. To je ekipa koja voli da se brani, mi smo favoriti i tu nema šta da se priča. Moramo kako znamo i umemo da osvojimo tri boda i zadržimo teoretske šanse za drugo mesto u grupi. Znamo šta nas čeka, igraće se na veštaćkoj travi, atmosfera ume da bude prilično ’vrela’ za gostujuće timove, ali na nama je da se prilagodimo ambijentu i da od starta preuzmemo kontrolu igre”, rekao je Ljajić.

Pogotkom u Kruševcu, Aleksandar Mitrović se izjednačio s Duškom Bajevićem na šestom mestu večne liste strelaca ‘jugoslovenskog’ fudbala.

Ademu imponuje što član njegove generacije može da uđe u istoriju i obori rekord koji je na snazi više od pola veka.

“Mnogo mi je drago zbog Mitrovića. To je momak koji ne štedi sebe i uvek pruža maksimum u dresu reprezentacije. On ne pravi razliku između zvanične i prijateljske utakmice i zato i jeste u situaciji da postane najbolji strelac svih vremena. Verujte mi, ne govorim ovo samo zato što je uključena kamera. Često sa svojim drugarima komentarišem njegove partije i tvrdim da je Mitar ubedljivo naš najkorisniji igrač. Ima važnu ulogu u prenosnim loptama, svaka duga je njegova, uvek je tu kad treba da se postigne gol… Zaista sam srećan zbog njega i verujem da će brzo da prestigne slavnog Stjepana Bobeka”, govorio je Ljajić.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Centarforu Fulama nedostaje još devet golova da prestigne legendarnog “Štefa”.

“Voleo bih da taj magični 39. gol postigne na moju asistenciju. I ne samo taj, trudiću se da mu namestim što više golova u nastavku karijere”, kazao je Ljajić.

Reprezentaciji Srbije ne ide najbolje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, baš kao ni Ljajićevom Bešiktašu u turskom prvenstvu i Ligi Evrope.

“Loše smo počeli sezonu. Baš loše. Iskreno, nisam zadovoljan ni svojom ni igrom cele ekipe. Sada smo dobli poslednju utakmicu protiv Alanje i nadam se da bi to mogla da bude prekretnica. Nikada se nisam krio, preuzimam odgovornost za slabe partije u prvih nekoliko utakmica. Mogu i moram bolje. Bitno je da verujem u sebe, obično kada voda dođe do poda izađem na teren i budem duplo jači nego inače. Iskoristiću ovu pauzu da se fokusiram na naredne ciljeve i verujem da ćemo svi zajedno vrlo brzo izaći iz krize”, iskren je bio Ljajić.

Bešiktaš je u Ligi Evrope startovao s dva poraza od Slovana i Vulverhemptona.

“Iskreno, mnogo nam je važnije tursko prvenstvo od Lige Evrope. I pored slabog starta, ne zaostajemo puno za ekipama iz vrha tabele. Težimo tome da osvojimo titulu, ali ne treba zaboraviti da su Galata, Fener, Trabzon i Bašakšehir rivali koji zaslužuju ogroman respekt. Mislim da ni u Evropi nije sve izgubljeno. Imamo sada utakmicu kod kuće da Bragom i u slučaju pobede vraćamo se u igru za jedno od prva dva mesta u grupi”, objasnio je Ljajić situaciju u kojoj se nalazi Bešiktaš.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Srpski virtuoz uživa u čarima Istanbula i ne bi se dvoumio ukoliko dobije ponudu da ostane u Bešiktašu do kraja karijere.

“Zašto da ne. Istanbul je divan. Bešiktaš je klub koji me je očarao na prvi pogled i impresionirao u svakom smislu reči. Pre svega svojom veličinom i tradicijom. Navijači su fenomenalni, uslovi za rad besprekorni i voleo bih ovde da se oprostim od fudbala”, rekao je Ljajić.

Balkanci se svuda drže zajedno, pa tako i Adem u Istanbulu ima veliku pomoć od hrvatskog internacionalca Vide.

“Da, Domagoj je duže od mene u Bešiktašu i zaista mi je uvek na raspolaganju”, govorio je Ljajić o odnosima sa svojim saigračem.

Toliko je zavoleo Tursku, da mu ni povratak u Italiju ne predstavlja ozbijnu opciju za smiraj karijere. Osim, ako je reč o jednom klubu…

“Fiorentina”, kao iz topa odgovara Ljajić i nastavlja:

“To je moj prvi klub u inostranstvu. Proveo sam tamo predivne tri i po godine, kupio sam i stan i zaista imam nameru da se često vraćam u Firencu. Viola mi je ostala i prelepom sećanju i eto, ako bilo kada budem morao da odem iz Bešiktaša, voleo bih da to bude Fiorentina. Naravno, u obzir dolazi i Partizan jer znate kako se kaže: za druge se navija, Partizan se voli“”.

Nije Ljajić propustio priliku da pošalje poruku podrške svom fudbalskom učitelju Siniši Mihajloviću.

“Stalno sam na vezi s Miroslavom Tanjgom. Čim počnem da pričam o Mihi, prorade emocije. Ne mogu da verujem da se sve to izdešavalo, ali sam siguran da će izaći kao pobednik. Dobro ga poznajem, možda i najbolje od svih reprezentativaca, sarađivali smo u reprezentaciji, Torinu i Fiorentini. Čekam da prođe malo vremena, pa ću ga pozvati, pričaćemo o svemu. Ako je neko sposoban da se izbori s bilo kakvim problemom u životu, onda je to Siniša Mihajlović”, rekao je za AA Ljajić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...