Adin Omić: Motiv, čvrst karakter i rad su ključni za uspjeh

- Advertisement -

Adin Omić (18) je jedan od najvećih nogometnih talenata tuzlanske Slobode. Prethodno je s dosta uspjeha nosio dres Radničkog iz Lukavca. Igra na poziciji napadača. Nogometaš je u usponu i njegov vrhunac se tek očekuje u budućnosti. Počeo je graditi nogometnu karijeru kojoj relevantni nogometni stručnjaci predviđaju blistavu budućnost.

”Nogomet volim od kada znam za sebe. Ozbiljnije treniranje počeo sam s devet godina. Na početku je bilo nekoliko igračačiju igru sam pratio s posebnim fokusom.Ipak, izdvojio bih Edina Džeku i Cristiana Ronalda. Njihov način igre i rezultati koje su postizali davali su mi još jaču želju da svakim danom budem bolji. Nekako je prirodno da svaki mladi igrač ima nekog uzora kome se divi zbog onog što je postigao i samim tim da teži da i on jednog dana bude takav, a možda i bolji”, kazao je Omić za portal Redbull.ba.

Prisjetio se dana provedenih u Lukavcu.

”U Radničkom sam igrao u kadetima do polovine 2016. godine. U toj sezoni pružili smo izuzetno dobre partije. Dakako, nogomet je timski sport i ako kompletna ekipa ne sarađuje nema ni dobrih rezultata. Tako je i nama tada malo nedostajalo da budemo prvi u ligi. Ono što mi se iz tog perioda posebno urezalo u sjećanje je utakmica u kojoj sam možda po prvi put osjetio ogromnu odgovornost prema ekipi. Tada sam bio kapiten i na meni je dosuđen kazneni udarac. Uzeo sam loptu i odlučio pobit onu tvrdnju da igrač na kojem je dosuđen jedanaesterac ne treba da ga izvede. Šutirao sam i pogodio,a osjećaj je bio fenomenalan. Ima još puno toga što pamtim ali mi je ovaj događaj pomogao da steknem jos veće samopouzdanje koje je igraču potrebno naročito kada ste tako mladi”, podvukao je naš sagovornik koji je i juniorski reprezentativac BiH.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Adin je igrač koji se kroz karijeru probijao talentom, upornošću i ljubavlju prema nogometu. Prije nepune dvije godine preselio je na Tušanj.

”U juniorima Slobode sam od ljeta 2016.godine. Također, početkom 2018. priključen sam prvom timu i zahvalan sam čelnicima kluba na tom potezu. Nakon priprema koje smo uspješno odradili izuzetno sam zadovoljan. To je za mene jedno novo iskustvo, treniranje na višem nivou. Bez dvojbe, puno će mi značiti u utakmicama koje očekuju juniorski tim, a nadam se da ću dobit priliku da zaigram i za seniore. Juniori su pri vrhu tabele tako da ćemo se svi maksimalno zalagati da dođemo do cilja”, istakao je Omić.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Napadač Slobode je mlad i prepun želje za dokazivanjem. Odličan je u zračnim dvobojima. Vjeruje kako će na proljeće tuzlanski tim igrati mnogo bolje.

”Vjerujem da će i prvi tim ostvariti dobre rezultate i da opstanak neće biti upitan. Od samog početka ozbiljno sam shvatio sve ono sto se traži od mene. Mogu slobodno reći da sam se uvijek profesionalno ponašao kada su treninzi u pitanju. Uz redovne treninge s ekipom uvijek sam radioi individualno kako bih poboljšao sve segmente koji su neophodni da bih postao kompletan igrač. Nekad mi je teško sve to fizički i vremenski uskladit jer sam jos uvijek srednjoskolac. Ipak,nogomet je moja velika ljubav i nekako uvijek pronađem dodatno vrijeme i snagu da odradim još neki trening. Posvećen sam tome i nekada i četiri sata dnevno radim, zavisno koliko imam slobodnog vremena”, istakao je.

Na kraju je podvukao kako je za uspjeh u nogometu potrebno mnogo odricanja.

”U prethodne dvije godine čak i u vrijeme pauze između sezona nisam odmarao. Smatram da to tako treba jer talenat nije ključan za uspjeh. Za vrhunske rezultate potrebno je imati motiv, čvrst karakter i mnogo radit na sebi. Težim ka tome da postanem vrhunski nogometaš”, zaključio je Omić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...