Adis Hadžić vodi emisije EURO 2020 na Nova BH

- Advertisement -

Poznati sportski novinar, voditelj i komentator Adis Hadžić od sutra u timu sportske redakcije Nove BH

Najvažnije sportske vijesti od sada će gledateljima Nove BH donositi i poznati sportski novinar, voditelj i komentator Adis Hadžić.

Već od ove subote, 23. marta (od 20:00 sati) Adis će voditi specijalnu emisiju prije i poslije prvog kvalifikacijskog meča za EURO 2020. između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Armenije.

Sportsku, stručnu analizu i novinarski raport  Hadžić će gledateljima Nove BH donijeti i 26. marta (takođe od 20:00 sati) kada se u Zenici sastaju naša nogometna reprezentacija i selekcija Grčke.

„Veoma sam ponosan što sam član sportskog tima Nova BH televizije na kojoj ću zajedno sa svojim kolegama iz sportske redakcije učestvovati u realizaciji najvećih sportskih događaja koje ćemo ponuditi našim gledateljima. Obećavamo jedan potpuno drugačiji pristup sportskoj informaciji i sretan sam što će rad na najgledanijoj televiziji u BiH donijeti nove profesionalne izazove u mojoj karijeri. Praćenje, izvještavanje i komentarisanje utakmica državnog tima i najelitnijeg nogometnog takmičenja Lige prvaka je vrhunac sportskog novinarstva, a za mene lično velika odgovornost, priznanje i obaveza. Iskreno, radujem se što ću našim gledateljima sa Grbavice i Bilinog polja poželjeti ugodnu veče uz nogometni spektakl u programu Nove BH i to sa prve dvije kvalifikacijske utakmice naše reprezentacije za EURO 2020.“ – rekao je novinar i voditelj sportske redakcije Nova BH Adis Hadžić.

PROČITAJTE JOŠ:  Počinje pretprodaja ulaznica za moguće finale baraža

Dvadesetdvogodišnju novinarsku karijeru, Adis Hadžić  je gradio u sportskom programu kao urednik, voditelj i komentator velikih evropskih i svjetskih sportskih događaja.

U posljednjih dvanaest godina uradio je više od 500 live prijenosa različitih sportskih takmičenja od kojih se izdvajaju: regularna sezona i finale NBA, NBA ALL-STARS, košarkaški susreti Eurolige, NFL utakmice, MMA i Kick boks borbe, utakmice španske Primere, mečevi Serie A, DFB kup, Škotska Premier liga, Engleski Liga kup, utakmice nogometne reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Kup UEFA (2006/2009), UEFA liga Evrope (2009/2012) i šest sezona UEFA Liga prvaka (2012/2018). U svojoj bogatoj karijeri potpisivao se kao autor, urednik, voditelj i producent brojnih sportskih emisija.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijski dan: Bolid Formule 1 na ulicama Sarajeva 9. juna

Podsjećamo, Nova BH će u naredne četiri godine prenositi sve važne nogometne sportske događaje za BiH.

“Iza tima sportske redakcije Nove BH su uspješno realizirani prijenosi utakmica reprezentacije BiH u takmičenju Liga nacija, a pred nama su kvalifikacijski mečevi naše reprezentacije, ali i reprezentacija naših susjeda, Hrvatske i Srbije za Evropsko prvenstvo 2020., koje će se igrati u 12 evropskih gradova i koje će biti ekskluzivno emitirano na našem kanalu. Ekskluzivno ćemo prenositi i kvalifikacije Zmajeva za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, a nogometna poslastica za gledatelje srijedom je najelitnije takmičenje Liga prvaka, ciklus 2018.-2021., saopćeno je iz ove tv kuće.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...