Admir Džubur, novi predsjednik FK Željezničar: Vidim jedinstvo u klubu

- Advertisement -

Na Mašinskom fakultetu u Sarajevu danas je nastavljena redovna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Željezničar na kojoj su delegati odabrali novo rukovodstvo.

Tako je jednoglasnom odlukom delegata Skupštine za novog predsjednika izabran Admir Džubur, prenosi Anadolu Agency (AA).

On će na toj funkciji naslijediti Nihada Selimovića, koji je početkom ovog mjeseca podnio ostavku, nakon što Željezničar nije dobio licencu za nastup u evropskim takmičenjima.

Nakon imenovanja, Džubur je predložio kandidate za članove Upravnog odbora koji su jednoglasno prihvaćeni. Upravni odbor će u narednom periodu činiti: Jasmin Badžak, Mirza Ustamujić, Abdurahman Drkić, Muris Bečirčić, Kenan Ademović i Selen Balić.

PROČITAJTE JOŠ:  Samira Hurem više nije selektorka ženske nogometne reprezentacije BiH

Izabaran je i novi Nadzornog odbora FK Željezničar, na prijedlog članova Skupštine. Nakon obraćanja kandidata, delegati su glasali i odabrali novi Nadzorni odbor u kojem će biti: Damir Ablaković (predsjednik), Senaid Topuz i Mustafa Nurko.

“Impresije su nakon ovog turbulentnog perioda dosta pozitivne. Vidim da je atmosfera mnogo pozitivnija, vidim neko jedinstvo u klubu u svim strukturama i mislim da nam to donijeti dobar rezultat u budućnosti. Ova uprava sa mnom na čelu nastaviće da radi, nastaviće na daljem dizanju kluba, aktivnostima na infrastrukturi, na organizaciji kluba, a prije svega na poboljšanju rezultata koji nisu bili na nivou Željezničara. Nadamo se da ćemo šefu struke obezbijediti uslove i da navijamo, da smo sretni i da imao zadovoljstvo dolaska na stadion“, kazao je Džubur.

PROČITAJTE JOŠ:  Otkazana utakmica između BiH i Izraela

Nakon odabira novog rukovodstva FK Željezničar razmatrana je naredna sjednica Skupštine koja će biti izborna. Imenovana je komisija koja će odabrati nove delegate u Skupštinu FK Željezničar. Izborna sjednica će se održati krajem tekuće ili početkom naredne godine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...