Ajdin Hasić je budućnost bh. reprezentacije: Debitovao je za Bešiktaš, a njegov vrhunac se tek očekuje

- Advertisement -

Bh. nogometaš, supertalentovani Ajdin Hasić debitovao je nedavno za slavni turski Bešiktaš te tako potvrdio da se radi o nadarenom igraču budući da ima samo 18 godina.

Pored debija za prvi tim Bešiktaša, mladi Hasić se čak našao u udarnoj postavi i to na teškom gostovanju kod Trabzonspora u prvom kolu turske Super lige gdje je njegov tim slavio rezultatom 3:1. Hasić je tako najavio da će imati minutažu u turskom klubu ove sezone nakon što je prvi dio 2020. godine proveo na posudbi u Umraniyesporu.

Ovaj rođeni Tuzlak igrao je konstantno za sve omladinske selekcije BiH, a za juniorsku reprezentaciju debitovao je još prije više od dvije godine.

Bijeg iz Zagreba

Ajdin je karijeru počeo graditi u ekipi Budućnosti iz Banovića, ali je kasnije preselio na Maksimir. Hasić je bio jedan od najvećih Dinamovih talenata. U oktobru  2019. godine, prema informacijama s Maksimira, klub je igraču ponudio produženje ugovora.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

S obzirom da je Ajdin Hasić maloljetan, ugovor je trebao potpisati njegov otac. Da otac iz Bosne i Hercegovine ne bi trebao zbog dva potpisa putovati u Zagreb, Dinamovi čelnici poštom su mu na kućnu adresu poslali dva ugovora – prvi o raskidu aktualnog ugovora i drugi, novi ugovor.

Otac je potpisao samo raskid ugovora i vratio ga na Maksimir, a mladi nogometaš napustio je Dinamo i od jeseni 2019. je trenirao sa slavnim turskim klubom. U januaru ove godine zvanično je postao član Bešiktaša.

Primjer profesionalne evolucije

Kada su skauti primijetili talentovanog Hasića? Bio je maj 2018.godina kada je nastupio za U-17 reprezentaciju BiH na EP-u u Engleskoj. Oduševio je u pobjedi 3;2 protiv Danske. Imao je tri asistencije za samo pola sata. I u tim je utakmicama na sebe skrenuo pažnju mnogih velikih evropskih klubova. Tada se počelo pričati ”o malom” koji je izuzetno talentovan.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Bez dvojbe, Hasić je igrač u usponu, a njegov vrhunac se tek očekuje narednih godina. Također, njegova karijera treba biti primjer profesionalne evolucije, koja je i temelj uspjeha njegovog nogometnog puta i vrlo jasna poruka svima onima koji maštaju da će preskakanjem stepenica razvoja brže doći do afirmacije, zaboravljajući da su samo talenti. Ekspert je za prodor i proboj, stručnjak za kombinatoriku, velemajstor udaraca. Vrhunski tehničar. Naposljetku, on je budućnost nacionalnog tima BiH.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...