Akademija Futsal Mostar SG ima 100 članova, za dalji razvoj potrebna mini dvorana za treniranje

- Advertisement -

Akademija Futsal Mostar SG svoja vrata za sve polaznike otvorila je 20. juna, i, za malo više od četiri mjeseca, ona broji skoro 100 članova. Ovo je prva otvorena Akademija futsala u Mostaru, a svojim šarolikim programima za sve uzraste djece postala je omiljena u gradu na Neretvi, i iz dana u dan dobija nove članove.

– Naša Akademija podrazumijeva iskusne trenere licencirane od strane NSBiH i to su prepoznali i roditelji koji nam rado dovode svoju djecu. Roditelji naših članova žele da se uključe u rad Akademije na različite načine. Naša želja je da sa ulice sklonimo što više djece, i da futsal bude sve popularniji u Mostaru. Sigurno je da će tome doprinijeti i naši uspjesi. Nije mala stvar kada u dvije sezone Mostar Stari Grad Staklorad osvoji dvije titule šampiona i jednom pehar namijenjen pobedniku Kupa – kaže Amel Bajgorić, prvi čovjek Mostar SG Staklorada. 

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Predsjednik šampiona BiH u futsalu ističe da će im za realizaciju projekata biti potrebna pomoć nadležnih struktura vlasti.

– Za dalji napredak Akademije bit će nam potrebna mini sala ili teren sa balonom. Mi već imamo pripremljen projekat, ali teško da će on biti realiziran ako se ne uključe svi organi vlasti, ali i potencijalni sponzori. Mi imamo stručan tim trenera koji predvode Dževad Habibija Piga, voditelj programa trenera i bivši reprezentativac Jugoslavije u malom nogometu i Adela Gosto, voditelj Akademije. Naše članove čarima futsala uče provjerena trenerska imena Nedžad Serdarević,  Dado Pintul, Elvir Salčin i Benjamin Šikalo. Sigurno je da će rezultati biti bolji ako uskoro obezbijedimo i svoju dvoranu – podcrtava Bajgorić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...