Ako je odozgo gledao na svoju arenu u Amsterdamu, i Cruyff je mogao da uživa 90 minuta!

- Advertisement -

Kraj je grupne faze Lige prvaka za sezonu 2018./2019.g. Sinoć smo dobili i posljednjih osam putnika u nokaut fazu (sedam njih smo znali i mnogo prije ove noći).

Njihova imena su: Real Madrid, Roma, Bayern, Ajax, Manchester City, Lyon, Juventus i Manchester United.

Ako ćemo suditi po tome kako su se večeras predstavili neki od putnika u nokaut fazu, budućnost ovog takmičenja, a i sporta kao cjeline, jako je neizvjesna i siva.

U moru tog sivila, jedino blješteće zvjezdano nebo je bilo iznad “Johan Cruyff Arene“ u Amsterdamu gdje su utakmicu za br.1 u grupi “E“ igrali Ajax i Bayern (3:3).

Fenomenalna utakmica u oba poluvremena, u kojima je komšija Tadić postigao dva gola za Ajax, ali tekma koja je obilovala prilikama, golovima, kartonima raznih boja, tako da su ljubitelji svih segmenata ove igre mogli uživati u njoj.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

A za vas kojima je profesionalni ili rekreativni sport taekwondo, obavezno pogledajte kako je to Thomas Muller zaslužio crveni karton, mogli bi mnogo toga naučiti o svom sportu. (LINK 1).

Praktično jedini meč koji je izravno odlučivao učesnika nokaut faze je bio onaj između Shakhtara i Lyona, koji je odigran tako da je domaćin ovog meča kao gost ugostio suparnike iz Farancuske na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Iako je Shaktar na vrijeme (u 22. minuti) poveo preko Moraesa, u 65. minuti izjednačuje N.Fekir što će na kraju biti dovoljno Lyonu za prolazak grupe “F“ (Shakhtar – Lyon 1:1).

Ostali mečevi, a naročito onaj u Madridu (Real Madrid – CSKA 0:3), i onaj u Švicarskoj (Young Boys – Juventus 2:1), su igrani za patološke kladioničare koji su noć prije ostali sa „kermom“ (1 KM) u džepu. Ako se sinoć nisu izvukli….vrijeme je da pronađu neki drugi porok!

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Zanimljivo je to da Real Madrid za par dana treba da putuje u Ujedinjene Arapske Emirate da igra FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, a po trenutnoj formi ne bi bili konkurentni ni na memorijalnom turniru “Asim Ferhatović – Hase“ koji se igra 22. i 23. decembra u Sarajevu.

O Romi (Plzen – Roma 2:1) i Manchester Utd. (Valencia – Manchester Utd. 2:1) i njihovim porazima jako je teško pronaći riječi, a koje ne podliježu cenzuri, jer može i dijete doći u kontakt sa ovim tekstom, tako da ćemo njihove poraze ovaj put samo konstatovati (a oni imaju sreću pa oni ne utiču na njihovu poziciju na tabeli).

Piše: CAntona

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...