Ako već ne može u fudbalu, Željo dominira u snukeru

- Advertisement -

Mario Željo Milošević potvrdio je titulu najboljeg igrača u snukeru, i šesti put je osvojio trofej „najboljeg među najboljim“ i odbranio naslov prvaka države.

Proteklog vikenda u Sarajevu odigrano je posljednje kolo Carlsberg snooker lige BiH i takmičenja „Best of the Best“.

U sarajevskim snooker klubovima Union Jack i Mercur odigran je završni masters turnir u snookeru. Ukupno 24 najbolje plasirana igrača iz prethodno odigranih kola iz Sarajeva, Tuzle, Bugojna i Kiseljaka odmjerili su svoje snage u grupnoj fazi takmičenja po sistemu „best of 3“.

Nakon odigrane grupne faze 16 najboljih igrača zauzelo je svoja mjesta u finalnoj fazi takmičenja po „knock out“ sistemu. Bez većih preokreta takmičenje se nastavilo u oba sarajevska snooker kluba.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Iznenađenje Mastersa sigruno je bilo ispadanje najboljeg bugojanskog igrača u četvrtini finala, Zlatana Fuke koji je izgubio 3:0 od izuzetno nadahnutog Edina Kovačevića iz Tuzle.

U polufinalnim mečevima sastali su se, do tada petorostruki državni prvak, Mario Željo Milošević i Mirza Vuković iz Lukavca te Edin Kovačević iz Tuzle protiv sjajnog Adisa Buraka iz Bugojna, iznenađenja ovog kola takmičenja.

Mirza Vuković ipak nije imao snage da se odupre sjajnom Miloševiću te je rezultatom 3:1 izgubio i zauzeo svoje mjesto u borbi za trećeplasiranog. U krajnje interesantnom meču između Adisa Buraka i

Edina Kovačevića u posljednjem petom frejmu Kovačević je ipak izgubio te je također obezbijedio sebi poziciju za borbu za treće mjesto.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Finalni meč počeo je u izvrsnoj atmosferi i pepunoj sali kluba Mercur te uz navijače obojice igrača. Sjajni Burak nije pronašao svoju izuzetnu igru koja ga je dovela do finalnog meča te je izgubio rezultatom 4:0 od izvrsnog Miloševića i tako postao drugoplasirani igrač najprestižnijeg takmičenja u jugoistočnoj Evropi.

U borbi za treće mjesto i u također jako interesantnom meču, finalni peti frejm je odlučio pobjednika, u ovom slučaju to je bio sjajni Mirza Vuković.

Dodjelu zasluženih novčanih nagrada tradicionalno je izvršio Muamer Karabeg ispred partnera projekta – kompanije Carlsberg, zajedno sa našim prvim licenciranim sudijom snookera ispred EBSA-e Almedinom Hodžićem.

Ovo je posljednje takmičenje u snookeru, a naredna sezona počinje u septembru.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...