Alderweireld: Potpisao sam novi ugovor sa Tottenhamom zbog lojalnosti

- Advertisement -

Belgijski fudbaler Tobi Alderweireld je izjavio da je novi ugovor sa Tottenhamom potpisao zbog lojalnosti, a ne zbog novca, prenosi Anadolu Agency (AA).

Odlični defanzivac u decembru je potpisao produženje saradnje sa “pijetlovima“ do ljeta 2023. godine, iako su ga mediji ranije povezivali sa mnogim evropskim klubovima.

“Finansijski klub mi je dao dobru ponudu što mi je pokazalo da me stvarno žele i da mi je ukazao poštovanje. Možda bih mogao zaraditi mnogo više negdje drugo, ali sam odabrao lojalnost, a i to nešto vrijedi“, rekao je Alderweireld za britanske medije.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Belgijanac je istakao da je prije odluke razgovarao sa suprugom kako bi vidio šta ona želi s obzirom da čekaju drugo dijete.

“Rekla je da bi bila sretna da ostanemo, da voli biti ovdje, ali da odaberem šta god želim. To mi je dalo mogućnost da preispitam šta želim“, kazao je Alderweireld i osvrnuo se na saradnju sa Joseom Mourinhom:

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

“Prije smo imali dobar odnos sa menadžerom. Postigli smo mnogo velikih stvari. I sada je isto. Svije vjeruju u ono što Jose kaže i misli o tome kako trebamo da igramo.“

Mourinho je nedavno pozvao Jana Vertonghena i Christiana Eriksena da prate Alderweirelda kada je u pitanju njihova budućnost u Tottenhamu. Obojici ističe ugovor na kraju sezone, a prema medijskim navodima, s obzirom da imaju pravo, već su počeli pregovore sa Napolijem, odnosno Interom.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...