Alex Morgan: Igram najbolji nogomet u karijeri, u Francuskoj želimo novi uspjeh

- Advertisement -

Alex Morgan već dugo godina je jedna od najboljih nogometašica svijeta. Ova 29-godišnja zvijezda reprezentacije SAD-a 2018. godinu obilježila je sjajnim igrama o čemu svjedoči i njezina statistika.

U 19 nastupa za reprezentaciju postigla je 18 golova i upisala tri asistencije. Inače, ženska reprezentacija SAD-a je nakon vrhunca 2015. godine kada je osvojilo Svjetsko prvenstvo (igralo se u Kanadi) doživjela rezultatski sunovrat, ali pod kapitenskom palicom sjajne napadačice Alex Morgan SAD se ponovno bliži svom vrhuncu. U subotu je ždrijeb parova za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2019. Ekipa FIFA-ine službene stranice razgovarala je s Morgan…

https://www.instagram.com/p/BjP-5GjnAZC/

  1. je bila fantastična za vas i za ekipu?

– Definitivno. Nakon Olimpijskih igara stvari se nisu odvijale onako kako smo željeli. Bilo je potrebno obnoviti ekipu, otkriti nove talente i ubaciti ih u tim. Jasno, zbog toga su naši rezultati trpjeli, ali, koliko god je to bilo frustrirajuće za nas, morali smo0 proći tu fazu da bi danas bili tu gdje je jesmo. Ni danas nismo savršeni, još tu ima prostora za napredak, ali za šest mjeseci do SP-a ćemo biti u top formi.

Trenutno ste u fantastičnoj formi, u najboljim godinama za jednu igračicu. Je li ovo vaš najbolji nogomet?

  • 2018. je za mene stvarno bila zabavna. Sretna sam što sam dio ove ekipe i osjećam da imam važnu ulogu u njoj. Postala sam kapetan i uživam u tome. Definitivno osjećam da igram najbolji nogomet u karijeri. Naravno, uvijek treba tražiti poboljšanja i pokušati dati još više.
PROČITAJTE JOŠ:  Oglasio se MUP ZDK: Važne upute pred sutrašnji meč BiH-Ukrajina

Koliko je na vas utjecala kapetanska traka?

  • To je dobro pitanje i iskreno, ne znam odgovor. Definitivno se tada promijenila moja uloga, ali to vam daje dodatnu snagu da preuzmete odgovornost. Jednostavno, morate se prilagoditi toj ulozi.

Još dva gola nedostaju vam do brojke od 100 golova za reprezentaciju?

  • Negdje sam čula da Zlatan Ibrahimović (igra s njenim mužem Servandom Carasscom u La Galaxyju) pamti sve svoje golove. Očito ima fotografsku memoriju. Ja nisam takav tip igrača. Ne razmišljam o golovima koje sam dala ili koje ću dati. Uvijek sam usredotočena na ekipu, a golovi se tada i dogode.

Približavate se svom trećem Svjetskom prvenstvu. Zemlja domaćin je Francuska, koju vi poznajete puno bolje od svojih suigrača jer ste igrali za Lyon. Kakvo iskustvo nosite iz Francuske?

  • To je bio vrlo važan iskorak za mene. Upoznala sam drugačiji stil igre, bio je to i test za mene i svidjelo mi se. U američkoj reprezentaciji uvijek je izazov ostati u udarnoj postavi jer imamo dosta talentiranih igračica tako da uvijek postoji pritisak gubljenja mjesta. To vas tjera da u svakom ternutku dajete najbolje što možete. Tako da je odlazak u Lyon i igranje s nekim od najboljih igračica francuske reprezentacije značio puno za mene. U početku je bilo teško prilagoditi se, ali sam ipak uspjela za kratko vrijeme postići što sam zacrtala.
PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija brusi formu pred finale Svjetskog kupa

https://www.instagram.com/p/Bm6hynGHOX6/

Što možete reći o Francuskoj kao domaćinu SP-a?

  • Kvaliteta i popularnost ženskog nogometa konstantno raste i znam da će Francuska odraditi fantastičan posao kao domaćin. Za mene je uzbudljivo i to što će se polufinale i finale igrati u Lyonu u kojem sam živila. To je fantastičan stadion i grad i definitivno želim opet igrati na tom stadionu.

SAD će u Francuskoj braniti titulu prvaka svijeta. Osjećate li pritisak?

  • Mi još uvijek imamo žive uspomene na 2015. Biloje to nevjerojatno vrijeme za sve nas i to nikad nećemo zaboraviti. Ali nismo previše zabrinuti uoči Francuske. Puno igrača se promijenilo do 2015.do danas. Za mnoge će to biti prvi nastup na SP-u, ali ti novi igrači donose i novu energiju. Shvaćam da je javnost zabrinuta jer se puno toga promijenilo, ali za nas je to sada sasvim novi izazov i tako mu i pristupamo. Naša želja za uspjehom neće biti problem.

https://www.youtube.com/watch?v=4A6HyRSkv1Q

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...