Alispahić za Life.ba: Odlazak Anđušića je sjajan transfer, ali i šamar za struku FK Sarajevo

- Advertisement -

U srijedu je za Trabzonspor, koji je član turske ”Velike četvorke”, za neke i neočekivano potpisao Nemanja Anđušić koji je u protekloj sezoni nastupao za ekipu Mladost Doboj Kakanj.

Ipak, sjajni nastupi nisu ostali nezapaženi pa je talentirani Trebinjac potpisao kako mnogi kažu ”ugovor života”.

Nemanja je igračku karijeru počeo graditi u Leotaru, a onda je prije pet godina doveden u Akademiju FK Sarajevo koja je baš tada okupljala talentirane igrače širom BiH. Nakon prekomande u prvi tim posuđen je Travniku, kasnije, Olimpiku, Čeliku i ekipi Mladosti. Praktično nikada na Koševu nije ni dobio pravu priliku. U turskom elitnom razredu nekada je igrao i bivši trener Željeničara i Sarajeva Kemal Alispahić. Kaže kako je odlazak Anđušića u Trabzonspor velik stvar za bh. nogomet.

PROČITAJTE JOŠ:  Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara
Kemal Alispahić
Kemal Alispahić

”Prije svega bih zaželio mnogo sreće Anđušiću u turskoj Superligi. Za one koji ne znaju Trabzonspor je jedan od najboljih klubova ove zemlje. Dugo nisu bili prvaci, ali imaju veliku tradiciju i mnogo navijača. Imao sam priliku igrati na njihovom stadionu. Kao što znate tamo je radio i  bh. trener Vahid Halilhodžić. Jasno je da Nemanju očekuje mnogo truda i rada da bi izborio mjesto u timu. No, i sam potpis je velika stvar kako za njega, tako i za bh.nogomet”, kazao je Alispahić.

Dodaje kako godinama prati Premijer ligu BiH i da je kod Nemanje vidio da ima ”ono nešto”.

PROČITAJTE JOŠ:  Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću
Bh. nogometaš Nemanja Anđušić u Trabzonsporu, foto: AA

”Zaista se radi o izuzetno talentovanom  igraču koji jednim potezom može riješiti utakmicu. Malo mi je čudno da su ga se na Koševu tako lako odrekli i mislim da je ovaj transfer šamar za struku aktuelnog bh. prvaka. Evo Sarajevo je osvojilo duplu krunu pa niti jedan igrač nije uspio napraviti tako dobar transfer kao Anđušić koji je, objektivno gledano, iz kluba koji je po rejtingu ispod Bordo tima, otišao u veliki klub. Nekada je potrebno malo strpljenja sa nekim igračima”, zaključio je Alispahić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...