Allegri nakon smjene: Juventus će izabrati velikog trenera

- Advertisement -

Massimiliano Allegri, nakon vijesti da naredne sezone neće voditi Juventus, kazao je da je iza njega pet prelijepih godina i da je uvjeren da će klub iz Torina na njegovo mjesto dovesti velikog trenera, prenosi Anadolu Agency (AA).

Juventus je u petak objavio saopštenje u kojem je potvrdio da Allegri u sezoni 2019/20. neće predvoditi prvi tim sa klupe.

“Trebalo je pet godina da se izgradi ovaj Juventus, ali to je to. Život ide dalje, vrijeme nastavlja da prolazi. Sada idem kući, malo ću se odmoriti na moru. Ne znam ko će me zamijeniti, ali Juventus će izabrati velikog trenera, jer to je veliki klub. Bilo je to pet godina izvanredne ljubavi. Pet godina za mene je tako puno“, kazao je Allegri za italijanske medije.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Juventus je za danas najavio zajedničku konferenciju za medije na kojoj će se javnosti uz Allegrija, obratiti i predsjednik Andrea Agnelli.

Od dolaska na klupu “stare dame“ Allegri je osvojio pet uzastopnih naslova šampiona Italije, četiri Kupa i dva Superkupa. U dva navrata je stigao do finala Lige šampiona, ali nije osvojio pehar, za šta mnogi smatraju da je razlog prekida saradnje.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...