Sport

Amar Hadžić najbrži biciklista u utrci ‘Giro Drag Race’

0
Amar Hadžić najbrži biciklista u utrci ‘Giro Drag Race’, Life.ba

U utrci na biciklima “Giro Drag Race” koja je danas održana na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu pobjedu je, na svom mountain bikeu, odnio sedamnaestogodišnji Amar Hadžić.

Nime, kroz nekoliko krugova najbrži su prolazili dalje, a u finalu je Hadžić odmjerio snage sa Makom Durakovićem, dok je u borbi za treće mjesto kao pobjednik izašao Danis Mehmedić.

Menadžer trke Tarik Šabanović zadovoljan je atmosferom i odzivom takmičara, te je u tom smislu rekao da se ovakav format takmičenja pojavljuje tek sporadično u svijetu, a nije zabilježeno da je ikada održan u Bosni i Hercegovini.

Ono što je bila samo ideja prije pet godina sada je postala tradicija, a organizatori Giro di Sarajevo najavljuju i dodatna poboljšanja i kvalitetnije iskustvo za takmičare.

– Ostat ćemo pri ideji da ova trka i dalje bude namijenjena nelicenciranim biciklistima – amaterima, kako bi mogli okusiti čar utrkivanja. Mišljenja smo da je bolje da se trkaju na ovakvoj vrsti eventa nego da se utrkuju na ulici i tako ugrožavaju pješake – rekao je Šabanović.

LIFE:  Ogier za šest desetinki slavio na Croatia Rallyju, a Evans ispustio

Najavio je da će naredne godine u tu svrhu prilagoditi format i onima koji su ne tako brzi na biciklu ali su zato veoma vješti i znaju taktizirati, saopćeno je iz Giro di Sarajevo.

Trkom Giro Drag Race započeta je i promotivna kampanja za centralni događaj, Giro di Sarajevo 12, koji će biti održan na svjetski Dan bez automobila, 22. septembra, a fokus rekreativne vožnje biće na oslobađanju javnog prostora za bicikliste, ali i pješake u centru grada.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like