Life newsSport

Ambasador BiH u Austriji nagovarao Amara Kvakića da ostane vjeran dresu Zmajeva

0

Gost na utakmici austrijskih timova Kapfenberga i FC Juniors bio je ambasador Bosne i Hercegovine u Austriji  i nekadašnji predsjednik Željezničara Kemal Kozarić.

Kozarić je, kako je za Life.ba potvrdio Abdulah Ibraković strateg Kapfenberg, stigao kako bi obavio razgovor i nagovorio mladog 18-godišnjeg Amara Kvakića, nogometašom koji nastupa za naše mlade selekcije, a kojeg i Austrijanci posljednjih žele u svom nacionalnom timu, da ostane vjeran dresu Zmajeva. Kozarić je razgovarao i sa ocem od Kvakiće i sve su prilike da će Amar i dalje nositi dres naše zemlje.

Ambasador BiH u Austriji nagovarao Amara Kvakića da ostane vjeran dresu Zmajeva, Life.ba

Kapfenberg je trenutno na sedmoj poziciji u 2. austrijskoj Bundesligi sa 28 osvojenih bodova u 21 odigranom meču. Ibraković je istakao kako se zahvaljuje Kozariću za posjetu.

LIFE:  Direktor WHO-a za Evropu: Epidemija COVID-19 biće okončana početkom 2022.

”Ima nas Bosanaca i Hercegovaca ovdje u Kapfenbergu, ljudi nas cijene i svakako da nam posjeta ambasadora mnogo znači. Žao mi je što smo izgubili.”, dodao je bivši sportski director FK Sarajevo koji je izuzetno cijenjen u zemlji podno Alpa.

Boje Kapfenberga brani i nekadašnji nogometaš Sarajeva i Slobode Elvedin Herić, kao i Denis Kovačević i Sanel Bajraktarević. Na zimskoj pauzi klub je napustio još jedan bh. igrač Adin Omić.

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like