Sport

Ancelotti: Igrači se mogu fizički oporaviti za 15 dana

0
Ancelotti: Igrači se mogu fizički oporaviti za 15 dana, Life.ba
Carlo Ancelotti, AA

Carlo Ancelotti, menadžer Evertona smatra da se današnji igrači mogu fizički oporaviti za 15 dana, te dodaje da će se, ukoliko se sezona uopšte i nastavi, uigravati kroz utakmice, prenosi Anadolu Agency (AA).

Fudbal je u Engleskoj, kao i u gotovo cijelom svijetu, stao zbog globalne pandemije novog koronavirusa. Zbog trenutne epidemiološke slike ne zna ni kada će se ni hoće li se uopšte takmičenja u fudbalu, ali i ostalim sportovima, nastaviti u tekućoj sezoni.

“Jedan od važnih aspekata je to da svi klubovi nastave takmičenje u isto vrijeme, kako bi osigurali da ne postoje razlike, da niko nema prednost u odnosu na ostale“, ističe Ancelotti i dodaje:

“Ukoliko tako bude, onda nije važno koliko dugo smo bili na pauzi. Današnji igrači mogu se fizički oporaviti za 15 dana. Znam da pauza duga, ali igrač nemaju problema sa igranjem poslije sedam do osam sedmica odmora. Naravno, očigledno je da neće biti 100 posto spremni odmah nakon povratka na teren, ali ima mogućnost da igramo, u to ne sumnjam.“

LIFE:  Europsko prvenstvo prošireno za četiri sporta

Iskusni italijanski trener smatra da igranje pred praznim tribinama nije najbolja opcija, ali ne bježi ni od nje ukoliko to bude bilo neophodno zbog sigurnosti svih od navijača do aktera na terenu.

“Svi timovi će biti u istom fizičkom stanju. Treniraćemo i uigravati se igrajući. Nije važno kada ćemo ponovo krenuti. Prvo se treba osigurati da su svi sigurni i zaštićeni. Igrači naravno, ali i ljudi koji rade oko utakmice, poput novinara, obezbeđenja… Igranje pred praznim tribinama nije najbolja opcija za fudbal, ali ako je potrebno da se osigura svačija sigurnost, to bi trebalo da bude opcija“, kazao je 60-godišnji stručnjak, prenose italijanski mediji.

Ancelotti je tokom bogate trenerske karijere vodio Reggianu, Parmu, Juventus, Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Bayern Minhen, Napoli i sada Everton. Osvajao je Ligu šampiona sa Milanom i Realom, a bio je nacionalni šampion Italije, Engleskoj, Njemačkoj i Francuskoj.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *