Andreescu osvojila US Open, četvrti poraz Serene u finalima

- Advertisement -

Serena Williams po čevrti put zaredom propustila je priliku da osvoji 24. grand slam trofej i tako se izjednači s legendarnom Margaret Court po broju osvojenih najvećih teniskih turnira.

U finalu US Opena iznenađujuće je poražena od 19-godišnje Biance Andreescu, koja je s 6:3, 7:5 postala prva Kanađanka koja je podigla trofej u New Yorku.

Williams je igrala ispod svog nivoa, ali kod rezultata 3:6, 1:5 gledaoci na Artur Ashe stadionu ponadali su se da će Amerikanka ipak napraviti veliki preokret. Stigla je do 5:5, no više ipak nije mogla, Kanađanka je dobila preostala dva gema za veliku radost i trijumf u svom prvom velikom finalu.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Kada je Andreescu bila rođena, Serena je već osvojila prvi grand slam, a danas je Kanađanka rumunskog porijekla slavila protiv svoje junakinje iz djetinjstva i to pred njenim navijačima.

–   Osjećala sam se kao nikada do sada. Igrala sam finale, protiv Serene, pokušavala sam samo da dođem do daha i shvatim gdje se nalazim. Cijeli meč sam pokušavala da ostanem priobrana. Nije bilo lako, ali nekako sam stigla do kraja – izjavila je izvrsna Andreescu nakon velikog trijumfa.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...