Arslan: Imamo tim za Tuzlu, ali nemamo dovoljno kvalitetnih rezervnih igrača

- Advertisement -

Nakon prvog ovoproljećnog poraza, u prošlom kolu na gostovanju kod „fenjeraša“ Kurpe s čak 2:5, nogometaši Čelika sutra u 27. kolu BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu dočekuju Tuzla City s kojom su prošlog mjeseca u Tuzli odigrali neriješeno 1:1.

U tom je meču na klupi debitirao i današnji trener Čelika Cihat Arslan, koji je napomenuo kako je zadnji rezultat u Krupi na Vrbasu pokazo kako nisu ekipa koja ima igrački kvalitet za velike domete.

– Mi smo samo jaki kao tim, ali bilo je dosta pozicionih grešaka i nismo pomagali jedni drugima. Što smo izgubili u prošlom meču, pokušat ćemo vratiti u ovom. Ne razdvajam klubove prema plasmanu na tabeli, jer svakoga moramo respektirati. Tuzla je bolji tim od Krupe, protiv koje smo pokazala da imamo problema – kazao je danas na pres-konferenciji trener Cihat Arslan.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijski dan: Bolid Formule 1 na ulicama Sarajeva 9. juna

Dodao je da ima dovoljno kvalitetan tim za pobjedu protiv Tuzla Citya, ali da im nedostaje kvalitetnih igrača na klupi za rezerve.

– Ako pobjedimo, mnogo toga ćemo dobiti. Nastavljamo put prema Evropi i ova su tri boda vrlo važna – ističe Arslan i dodaje kako je, ipak, osnovni cilj kada je preuzeo tim bio da osiguraju opstanak. To su, napominje Arslan, već uradili.

– Smatram da Čelik ima lijepu budućnost, jer ljudi vole nogomet i klub. Sa mnom ili bez mene, mislim da klub može ići naprijed. Zenica će uvijek ostati u mom srcu i nikada u BiH ne bih radio u drugom klubu – bio je odgovor trenera Arslana na novinarsko pitanje da li će i naredne sezone ostati u Zenici.

PROČITAJTE JOŠ:  Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Sutra će im, ističe Arslan, veliki problem biti nadomjestiti izostanak iskusnog Nermina Jamaka, za kojeg je ocjenio kako je jedan od najboljih igrača u PLBiH i vrlo važan igrač za njegov tim.

Zbog bolesti oca izostat će i Ivan Livaja, koji je zbog toga otišao u Njemačku, dok Ante Blažević ima problema s tetivom.

Lijevi bek Ljubiša Pecelj istakao je kako ih je pogodio poraz u prošlom kolu, pogotovo što su primili puno golova.

– Puno je primiti pet golova, ali nadam se da ćemo pobijediti u ovom meču i zadržati šanse za izlazak u Evropu – ističe Pecelj.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...