Atmosfera se zagrijava: Još nekoliko dana do Red Bull Cliff Divinga u Mostaru

- Advertisement -

Do 24. augusta i petog gostovanja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u Mostaru ostalo je još svega nekoliko dana. 

Pripreme za takmičenje najboljih svjetskih skakača i skakačica su u punom jeku, a atmosfera pred još jedan sportski spektakl na Starom mostu se zagrijava.

Takmičenje koje je u sva četiri dosadašnja mostarska izdanja doživjelo veliki uspjeh, s nestrpljenjem se iščekuje u gradu na Neretvi.

Karavan sa svjetskom cliff diving elitom u našu zemlju stiže u srijedu, a već narednog dana će biti održan prvi trening na 27 metara visokoj platformi koja će biti podignuta na Starom mostu. Prve dvije serije takmičarskih skokova na rasporedu su u petak 23. augusta, u 15 sati.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Veliko finale zakazano je za subotu 24. augusta, a program počinje u 13 sati. Na Starom mostu će nastupiti 14 skakača i 10 skakačica iz samog vrha svjetskog cliff divinga, koji svojim fantastičnim skokovima u nevjerici ostavljaju gledaoce diljem planete. Očekuje se da će, kao i na prethodnim takmičenjima, imati gromoglasnu podršku publike koja će preplaviti prostor ispod i oko Starog mosta.

Aktuelni prvak i prvakinja, Englez Gary Hunt i Australka Rhiannan Iffland, u Mostar stižu s namjerom da na pretposljednjoj stanici sezone zapečate titule. Iffland ima i dodatni motiv: trostrukoj šampionki i najuspješnijoj skakačici u historiji prvenstva još uvijek nedostaje pobjeda na Starom mostu.

Owen Weymouth of the UK dives from the 27 metre platform on Stari Most during the final competition day of the sixth stop at the Red Bull Cliff Diving World Series in Mostar, Bosnia and Herzegovina on September 8, 2018.

I ove godine u saradnji s Željeznicama Federacije BiH za gledaoce je organizovan poseban prevoz talgo vozom iz Sarajeva na takmičenje u Mostaru. Voz iz Sarajeva kreće u subotu 24. augusta 2019. u 9:15 sati, a povratak iz Mostara je planiran istog dana u 19:00 sati. Karte se od ponedjeljka mogu kupiti na blagajni Željezničke stanice u Sarajevu. Poučeni iskustvom ranijih godina, organizatori preporučuju blagovremenu nabavku karata.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Old Town Street Fest, koji je već par godina popratni program takmičenja, obećava odličan provod i u večernjim satima. U petak 23. i subotu 24. augusta mnogi popularni domaći i regionalni izvođači će na nekoliko bina u starom dijelu Mostara zabavljati publiku na brojnim koncertima, klupskim svirkama i DJ partyjima.

Sve informacije i vijesti o takmičenju su dostupne na www.redbull.ba i www.redbullcliffdiving.com.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...