Sport

Australian Open će se održati uprkos zabrinutosti za zdravlje učesnika

0

Organizatori Australian Opena objavili su danas da su uvjereni da će se teniski Grand Slam turnir održati bez obzira na stalnu zabrinutost za zdravlje učesnika zbog lošeg kvaliteta zraka u Melbourneu, što je prouzrokovano velikim požarima širom Australije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mnogi teniseri i teniserke su se žalili da su morali igrati mečeva kvalifikacija u veoma lošim uslovima.

“Puno se špekuliše oko toga da se Australian Open neće dogoditi ili da će početak biti prolongiram ne počne kasnije. Australian Open će se održati i počeće kako je planirano“, rekao je direktor turnira Craig Tiley.

Zbog izmaglice i dima opet kasne kvalifikacije za Ausralian Open

Ranije ove sedmice organizatori Australian Opena u nekoliko navrata su donosili odluku da se početak odigravanja kvalifikacionih mečeva prolongira za nekoliko sata dok se dim i izmaglica prouzrokovani velikim požarima u okolnim regijama ne raščiste.

LIFE:  Brković: Krov na istočnoj tribini donosi brojne pogodnosti za navijače [video - foto]

To je dovelo do poremećaj u odigravanju mečeva kvalifikacija, a organizatori su pretrpjeli velike kritike što su uopšte dozvolili da se igra. Brojni teniseri i teniserke su se žalili, a među njima i Australijanac Bernard Tomić, koji je tražio ljekarsku pomoć tokom meča prvog kola kvalifikacija u kojem je poražen zbog problema sa disanjem.

Slovenka Dalila Jakupovič bila je nadomak prolaska u drugo kolo, ali se uplašila za zdravlje nakon što je dobila napad kašlja zbog čega je odlučila predati meč.

Kanadski teniser Brayden Schur u srijedu je rekao da su Roger Federer i Rafael Nadal “sebični“ i više zabrinuti za svoje rezultate, istakavši da je vrijeme da se dvojica vrhunskih tenisera javno pobune protiv uslova za igru tokom kvalifikacija.

Planirano je da glavni turnir Australian Opena počne u ponedjeljak.

Facebook komentari


Sporazumni raskid ugovora FK Sarajevo sa Bojanom Letićem

Previous article

Jägermeister coolpack donosi cool nagrade za cijelu ekipu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Sport