Babić: Sve su maske pale, sada znamo na koga možemo računati i s kim ići u borbu

- Advertisement -

Čelik i bijeljinski Radnik jedini su premijerligaši koji su jučer ispali već u 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine, a nogometaši zeničkog kluba pretrpili su pravu katastrofu u Kaknju kod federalnog ligaša Rudara, od kojeg su izgubili rezultatom 0:3.

Rudar se, kao i dosta puta u prošlosti, ponovo pokazao kao „tvrd orah“ za Zeničane, ali novi trener Čelika, hrvatski stručnjak Marko Babić, nakon današnjeg treninga ističe da je sva odgovornost za ispadanje na njemu i njegovim saradnicima, koji su birali igrački kadar.

– Znali smo da će biti teško, naravno da nismo znali da će to baš tako izgledati. Ali, širom su nam se otvorile oči, kao i svima koji su bili na stadionu. Mislim da smo svi mogli vidjeti s kojim kadrom raspolažemo, a što nam je trebalo da dobijemo cjelokupnu sliku – kaže Babić, koji je u prvenstvenoj pauzi preuzeo tim Čelika pa se još uvijek upoznaje s mogućnostima svojih igrača.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

-Naravno da nije ugodno nijednu utakmicu izgubiti, tako ni u Kupu, ali mi se moramo orjentirati za prioritete koje imamo. Da skupimo svoje redove i da tamo, gdje treba da budemo, budemo pravi. Sada smo malo pametniji – smatra Babić.

On dodaje kako, sada, mogu od onoga što imaju stvarati najbolje i pokušati ostvariti što bolje rezultate u nastavku sezone u BHT PLBiH.

-Ne smijemo zaboraviti, ne smijemo sada padati u negativu, jer mi smo, nakon četiri prvenstvene utakmice bez pobjede i bez ijednog datog gola na svom terenu, u prošlom kolu pobijedili Mladost iz Doboja kod Kaknja (1:0). Sve ide polako, ne može ništa preko noći, ali mi smo tu i pokušat ćemo dizati Čelik što se dalje i više može – kaže Babić.

Napominje kako su svi igrači, osim Enia Zilića, koji jedini, kako kaže Babić, ima i pravo da im nešto prigovori, dobili priliku u protekle dvije utakmice. Sada, kaže on, mogu znati s kim idu u borbu i „sve maske su pale“, ali niko nije definitivno otpisan iz konkurencije.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

-Vidjet ćemo gdje će nas to odvesti te da li smo ili nismo bili u pravu, ali sada znamo s kim se možemo potući. Očekuju nas četiri utakmice, koje su naše četiri utakmice istine i nema mjesta laganju. To su naši ispiti, naše istine, da vidimo da li mi pripadamo ili ne pripadamo tom dijelu. To su velike borbe. Prva nas čeka već u nedjelju, na gostovanju kod Zrinjskog – podsjeća Babić, koji najavljuje da će za Mostar krenuti već u subotu.

Suspendiranih igrača zbog kartona nema, ali tek treba vidjeti da li su udarci koje su zadobili neki igrači takve prirode da će ih udaljiti iz konkurencije za tim protiv Zrinjskog.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...