Barcelona predložila da se EL Clasico igra 18. decembra

- Advertisement -

Fudbalski klub Barcelona predložio je da se otkazani derbi protiv Real Madrida igra 18. decembra ove godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naime, Komitet za takmičenje Fudbalskog saveza Španije (RFEF) danas je donio odluku da se odgodi El Clasico, koji se trebao igrati na Camp Nou 26. oktobra. Razlog su neredi, odnosno narušena sigurnosna situacija u Barceloni nakon što je Vrhovni sud Španije izrekao višegodišnje zatvorske kazne za separatističke lidere.

Nedugo nakon toga oglasili su se iz Barcelone saopštenjem u kojem predlažu novi termin za odigravanje najvećeg španskog derbija.

“Klub ima ogromno povjerenje u građane i mirni stav svojih članova i navijača koji su uvijek znali izraziti na stadionu Camp Nou. Ipak, nakon što smo dobili odluku Komiteta za takmičenje RFEF-a da odgodi utakmicu ​, kao razlog​navodeći ‘vanredne okolnosti’ i s obzirom na to da je klubovima prepušteno da dogovore novi datum do ponedjeljka, klub predlaže 18. decembar. Klub žali zbog neprijatnosti koju ovo odlaganje može prouzrokovati našim članovima i navijačima, ali je pokrenuo neophodne korake za povrat novca za već kupljene ulaznice“, saopštili su iz Barcelone.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Iz RFEF-a su prvobitno klubovima predložili da zamjene domaćinstvo, te da se prvi ovosezonski El Clasico u La Ligi odigra na madridskom Santiago Bernabeu, što su obje strane odbile.

RFEF je Barceloni i Realu predložio da utakmicu odigraju u srijedu 18. decembra, dok su iz rukovodstva La Lige zbog globalnog značaja događaja naklonjeni tome da se igra u subotu 7. decembra.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Španska autonomna zajednica Katalonija je u protekla četiri dana bila poprište nasilnih sukoba između policije i demonstranata, nakon što je Vrhovni sud izrekao zatvorske kazne za devetero lidera regionalnog separatističkog pokreta.

Naime, devet separatista osuđeno je zbog uloge u jednostranom proglašenju nezavisnosti Katalonije na zatvorske kazne u trajanju od devet do 13 godina.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...