Sport

Baždarević: Uvijek moramo biti jedni uz druge

0
Mehmed Baždarević

Mehmed Baždarević, bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine vrijeme provodi u izolaciji u Grenoblu, radi pandemije korona virusa.

Nekada najbolji igrač Prve lige bivše SFR Jugoslavije naglašava kako je u Francuskoj, gdje više od 30 godina živi sa porodicom, situacija i više nego ozbiljna, pa i alarmantna.

”Ono što mogu reći jeste da su okolnosti takve da se svi moramo pridržavati uputa nadležnih. Jasno je kako je situacija preozbiljna. Molio bih sve stanovnike u Bosni i Hercegovini da se pridržavaju savjeta koje dobivaju. Samo tako se može spriječiti širenje korona virusa. Osim toga, tako ćete pomoći i sebi i drugima”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Baždarević.

Istakao je da su izuzetno stroge mjere u zemlji ”trikolora”.

”U Francuskoj su na visokom nivou mjere opreza. Ovdje je totalni karantin. Možemo izaći samo do prodavnice prehrambenih artikala ili apoteka i ne smijemo se previše zadržavati. Već drugu sedmicu su na snazi mjere izolacije. Ovdje su odmah shvatili ozbiljnost situacije i poduzeli su aktivnosti. Mislim da su na vrijeme krenuli u borbu sa ovom pošasti”, kazao je Baždarević.

Nekada proslavljeni fudbaler sarajevskog Željezničara rekao je i da je za sve građane Evrope, ali i svijeta ”ovo nešto novo”.

LIFE:  [life priča] Savjeti Mehmeda Baždarevića - kako provoditi vrijeme u izolaciji

”Moramo se navići na novi način života, nemamo izbora. Najvažnije je sačuvati živote i zdravlje ljudi. Jasno je kako mnogima nedostaje fudbal, ali bit će vremena i za to kada sve ovo prođe. Niko sa sigurnošću ne može reći koliko će ovo trajati. Mogu reći da se i ja polako navikavam na novonastale okolnosti. Pomalo treniram kako bih održao formu, čitam knjige i pogledam neku utakmicu iz prošlosti”, pričao je Baždarević.

Rekao je i kako je bio posebno tužan zbog zemljotresa koji je prije nekoliko dana pogodio glavni hrvatski grad Zagreb.

”Suosjećam se sa građanima Zagreba. Kada sam vidio da ih je, pored ove vanredne situacije, uznemirio i zemljotres, nije mi bilo svejedno. Ono što donekle vraća vjeru u bolje sutra jeste činjenica da su odmah zemlje iz regiona naglasile kako žele pomoći Hrvatskoj. Mislim da u ovakvim situacijama trebamo biti jedni uz druge. I ne samo u ovim okolnostima, nego uvijek”, mišljenja je Baždarević.

Facebook komentari


Zenički izviđači oformili volonterski tim za pomoć starijim sugrađanima

Previous article

Selma – Božo Vrećo Feat. Barcelona Gipsy balKan Orchestra: Budite ljubav u svakom trenutku

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Sport