Begović: Igrati s Misketom, Vedom i Spahom je bila zaista čast

- Advertisement -

Asmir Begović, golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, propustit će naredne dvije prijateljske utakmice, ali i oproštaj od dresa s državnim grbom Zvjezdana Misimovića, Vedada Ibiševića i Emira Spahića, saigrača s kojima je dijelio nezaboravne trenutke i uzbuđenja koja donosi fudbal.

“Žao mi je što nisam s ekipom, radovao sam se ovom okupljanju i utakmicama. Pogotovo sam se radovao utakmici s Crnogorcima, jer je to i oproštaj tri velika igrača i tri čovjeka koja su zadužila sve nas i reprezentaciju BiH. Dijeliti svlačionicu i igrati s Misketom, Vedom i Spahom je bila zaista čast i drago mi je da smo svi zajedno bili dio generacije koja je ostvarila plasman na veliko takmičenje (Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, op.a.). Zaslužili su spektakularni oproštaj i nadam se da će tako i biti u Zenici. Želio sam biti dio toga, ali nažalost desili su se nepredviđeni porodični problemi i morao sam da ostanem uz svoju familiju i zato želim da se zahvalim svima pogotovo selektoru na razumijevanju i radujem se prvoj narednoj utakmici”, izjavio je Begović, prenosi Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Prijateljska utakmica BiH – Crna Gora igra se u ponedjeljak, 28. maja, na zeničkom stadionu “Bilino polje” s početkom u 18 sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...