Bešić: Borićemo se da napravimo dobar rezultat

- Advertisement -

Fudbalska reprezentacija BiH priprema se treći dan u Zenici za duele Lige nacija protiv Italije i Poljske. Nakon što su jučer “zmajevi“ kompletirali redove dolaskom Tonija Šunjića, selektor Dušan Bajević počeo je raditi na konkretnim taktičkim zamislima. Muhamed Bešić ističe da će trebati malo strpljenja dok se sve ne posloži, ali da je najvažnije da svi reprezentativci žele da se bore na terenu i da ostvare što bolji rezultat, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Kao i uvijek atmosfera je dobra u reprezentaciji. Imamo novog selektora, imali smo sastanak. On nam je objasnio neke svoje ideje, pa smo trenirali. Svi smo zadovoljni, svi hoćemo da napravimo rezultat i to je najbitnije“, kazao je defanzivni veznjak.

PROČITAJTE JOŠ:  Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Bešić, koji je i dalje igrač engleskog Evertona, naglasio je da je izostanak Miralema Pjanića koji je pozitivan na koronavirus, veliki hendikep, ali da će pokušati ostvariti dobar rezultat protiv Italijana i Poljaka.

“Morate razumjeti da smo sada dobili novog selektora koji će nam dati neke nove zadatke. Sve se to mora uigrati, a, kako znate, nema Pjanića, glavnog igrača, i to sve utiče. I mi ostali imali smo samo par treninga, nismo dugo igrali, za sve će trebati malo vremena, ali borićemo se i nadamo se najboljem rezultatu. Na strani je lakše igrati ako nema publike, ali kući će nam nedostajati navijači“, istakao je Bešić.

PROČITAJTE JOŠ:  Euforija pred utakmicu BiH i Ukrajina: Zeničke ulice pune štandova s navijačkim rekvizitima

Bh. fudbalere, nakon priprema u Zenici, 4. septembra očekuje duel prvog kola Grupe “1“ Lige “A“ u gostima kod Italije. Tri dana nakon ogleda u Firenci “zmajevi“ će na Bilinom polju ugostiti Poljsku. Osim tri spomenute reprezentacije u Grupi “1“ igraće još i Holandija.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...