Betis otpustio trenera, Bjelica kandidat za klupu

- Advertisement -

Španjolski prvoligaš Betis otpustio je u nedjelju trenera Joana Francesca Siciliju ‘Rubija’ a kandidat za vođenje momčadi iduće sezone je hrvatski trener Nenad Bjelica, izvijestile su španjolske novine Estadio Deportivo i Mundo Deportivo.

Betis je u subotu izgubio na gostovanju kod Athletic Bilbaa s 1-0, pri čemu nije iskoristio jedanaesterac, a klub je u 1.48 sati u noći preko Twittera izvijestio o ‘Rubijevoj’ smjeni, prenosi Hina.

On je bio postavljen za trenera Betisa nakon što je lani s Espanyolom izborio nastupu u Europi poslije 12 godina. Do kraja prvenstva je ostalo osam kola tijekom kojih će zeleno-bijele iz Seville voditi Alex Trujillo, koordinator iz odjela sportskog direktora, a onda bi klub trebao naći trenera za iduću sezonu. Tujillo i njegov privremeni pomoćnik Juan Merino su nekadašnji suigači Bjelice u tom klubu.

Mediji su prošli tjedan već pisali kako je Bjelica, bivši igrač Betisa, kandidat za preuzimanje klupe a on je u četvrtak rekao kako ga nitko iz kluba nije kontaktirao po tom pitanju.

“Ne, ne, nikada nismo bilo u kontaktu oko te teme”, rekao je 48-godišnji Bjelica u razgovoru za radijsku postaju Cope Sevilla iz svoje kuće u Austriji.

“Poznajem puno ljudi u Betisu jer sam s više njih igrao. Bio sam s Jaimeom Quesadom (iz odjela sportskog direktora) kada je gledao jednu Dinamovu utakmicu, razgovarali smo sat vremena, ali ne o treniranju Betisa nego o Dinamovim igračima jer su puno puta promatrali naše igrače, bili su zainteresirani za njih pa sam zato bio u kontaktu s Betisom i tim ljudima. Treniranje Betisa nikada nije bilo na stolu”, dodao je.

PROČITAJTE JOŠ:  Zeničanin Kenan Penjić novom pobjedom u Njemačkoj osvojio titulu evropskog prvaka

Bjelica je otišao iz zagrebačkog Dinama u travnju te je od tada u potrazi za novim klubom.

Novine Estadio Deportivo iz Seville izvijestile su još u četvrtak kako Betis, koji se nalazi na 14. mjestu među 20 klubova Primere, ne računa s 49-godišnjim trenerom „Rubijem“ za iduću sezonu premda mu ugovor istječe za dvije godine.

Bjelica je navodno na listi potencijalnih kandidata uz Javija Garciju, Manuela Pellegrinija i Marcelina Garciju Torala.

Bjelica je kao igrač nastupao za Betis od 1996. do 1998. godine a u strukturama kluba danas rade neki od njegovih bivših suigrača Quesada, Alexis, Cañas i Merino.

“Prije četiri-pet godina je Eduardo Maciá, kada je bio u Betisu, razgovarao je s mojim zastupnikom, malo se raspitao, ali nije bilo ničega”, rekao je Bjelica. Upitan je li spreman i bi li volio trenirati Betis odgovorio je:

PROČITAJTE JOŠ:  Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

“To je veliki klub, s velikim navijačima, moja sjećanja iz Betisa su među naljepšima. Imam sina rođenog u Sevilli. Ondje se osjećam jako dobro. Bio sam samo godinu i pol dana ondje i moja najveća greška iz igračkih dana je vjerojatno to što sam bio otišao odande u vrijeme kada je Betis bio izuzetno snažan. Svaki trener bi se veselio vođenju Betisa, pa tako i ja”.

“U nogometu se nikada ne zna mogu li se, i kada, susresti opet putevi. Trenutno sam slobodan i proučavam nekoliko mogućnosti. Vidjet ćemo gdje će me odvesti život”,  zaključio je Bjelica koji je u Španjolskoj igrao i za Las Palmas i Albacete.

Prošle godine je kao trener Dinama nastupio u Ligi prvaka te je momčad ispala iz skupine u posljednjem kolu. Sezonu ranije je s ‘Modrima’ dočekao proljeće u Europi, na što je klub čekao 49 godina, a onda ga je u osmini finala Europske lige na produžetke eliminirala Benfica.

Bjelica je bio i trener poljskog Lech Poznana, talijanske Spezije te austrijskih momčadi Austrija Beč, WAC-St.Andra, Lustenau i Kärnten.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...