Bh. biciklistkinja Lejla Tanović prvakinja Balkana

- Advertisement -

Lejla Tanović je tako donijela prvu pobjedu na jednoj UCI utrci za Bosnu i Hercegovinu (BIH) i osvojila novih 30 UCI boodva. Drugo mjesto osvojila je prvakinja Grčke Varvara Fasoi, dok je treće pripalo predstavnici Srbije Ivani Kostić

Peterostruka državna prvakinja dvadesetdvogodišnja bh. biciklistkinja Lejla Tanović osvojila je prvo mjesto na prvenstvu Balkana održanom juče u Bijelom Polju, u Crnoj Gori, prenosi Anadolu Agency (AA).

Utrka je ujedno bila UCI C2 kategorije i nalazila se u svjetskom UCI kalendaru. Lejla Tanović tako je donijela prvu pobjedu na jednoj UCI utrci za Bosnu i Hercegovinu (BIH) i osvojila novih 30 UCI bodova. Drugo mjesto osvojila je prvakinja Grčke Varvara Fasoi, dok je treće pripalo predstavnici Srbije Ivani Kostić.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

„Izuzetno sam sretna zlatnom medaljom. Pripreme su bile veoma teške ali trud i rad se isplatio. Na pripremnim utrkama za Balkansko prvenstvo sam pokazala jaku formu i znala sam da mogu doći do medalje. Ipak, nakon dvije srebrene medalje iz protekle dvije godine sa Balkanskih prvenstava naš cilj je bio zlatna medalja. Znali samo da je konkurencija jaka i da moram taktički i tehnički odvoziti bez greške u čemu sam uspjela i na kraju slavila veoma važnu pobjedu“, rekla je Lejla Tanović.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Tanović trenutno zauzima 79. mjesto na svjetskoj UCI listi, što je najbolji rezultat za Bosnu i Hercegovinu, a nakon upisa novih bodova očekuje je novi napredak na UCI listi.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...