Bh. ekspedicija otputovala u Brazil na Neymarov turnir, cilj je prvo mjesto

- Advertisement -

Ekipa ”Vijesti.ba” predstavljat će našu zemlju na Svjetskom prvenstvu turnira Neymar Jr’s Five koje počinje 21. jula ove godine u Brazilu.

Prošle godine ovaj tim, koji se takmičio pod drugim nazivom, dobacio je do četvrtfinala gdje su zaustavljeni od ekipe iz Angole, a taj dan lopta je bila protiv njih.

Bh. ekipu koja je dotakla vrh u velikom sarajevskom finalu koje je održano u maju ove godine u Zetri, a istovremenbo i tim koji će u Brazilu predstavljati BiH čine: Emir Omerhodžić (kapiten), Kerim Iriškić, Emir Kustura, Bekir Kustura, Sead Kapetanović, Senad Džidić i Renato Čilić.

Brazilke, vraćamo se

Podsjetimo, u petom mjesecu ove godine igrači iz pobjedničke ekipe počeli su veliko slavlje nakon pobjede u finalu od 5:0. Njihova radost bila je opipljiva u zraku.

”Osvojili smo još jedan turnir. Opet idemo u Brazil i radujemo se tome. Prošle godine smo mislili da smo imali sreće, ali nije do sreće. Nego do znanja”, istakao je nakon velikog trijumfa Emir Omerhodžić, kapiten pobjedničkog tima.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Još 2017. godine ,nakon prvog učešća, lijepim Brazilkama su bh. igrači obećali da će doći i naredne godine. Uspjeli su u svojim namjerama.

”Obećanje je dug i ispunili smo ga. Također, tokom cijelog turnira smo se zezali kako još uvijek nismo bili na Trebevičkoj žičari, ali drugi put idemo u Brazil ”, kazao je tada Omerhodžić.

Iskustvo puno znači

Članovi tima su od polovine maja do polovine jula bili u konstantnom trenažnom procesu. Spremno dočekuju Svjetsko prvenstvo gdje će težiti da pokušaju popraviti prošlogodišnji rezultat.

”U posljednja dva mjeseca trenirali smo lagano, igrali termine, turnire i na male golove na ‘Anex Areni’. Očekivanja su velika, a to smo i prije naglašavali. Cilj nam je da osvojimo prvo mjesto. No, vidjet ćemo šta će biti”, poručuje kapiten bh. ekipe koja će učestvovati na renomiranom nadmetanju.

Omerhodžić podvlači da su prošle godine na Svjetskom prvenstvu igrali dobro, ali je ostao dojam da su mogli i puno više.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

”Još imamo taj osjećaj da smo 2017. godine ostali dužni svima, a vidimo da se na završnicu plasirala i ekipa iz Angole koja nas je izbacila u četvrtfinalu prošle godine. Želimo da se s njim sretnemo što prije i da im se revanširamo za bolni poraz. Bez dvojbe, prošlogodišnje iskustvo koje smo stekli u Brazilu puno nam znači. To smo pokazali i na državnom finalu”, zaključio je Omerhodžić.

Bh. ekspedicija je u utorak otputovala u Brazil, a očekivanja od Neymar Jr’s Five su velika. Dakako, ekipa ”Vijesti.ba” ima ”ono nešto” –  pobjednički mentalitet. Uz poklič ”Možemo” hrabrili su jedan drugog prije svakog meča i na taj način podizali su tempereturu i voljni momenat. Sve je na kraju dobilo istinski smisao, a očekuje se da će i u dalekom Brazilu napraviti iskorak u odnosu na prošlogodišnji rezultat.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...