Bh. taekwondoisti u pohodu na prvu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore u Sofiji

- Advertisement -

U Sofiji će narednog vikenda biti održano Evropsko prvenstvo u taekwondou za seniore, a Bosnu i Hercegovinu će predstavljati četiri takmičara.

Kako je saopćeno iz Taekwondo saveza BiH, u kategoriji seniorki do 62 kilograma nastupit će Marija Štetić, dok će u kategoriji do 73 kilograma nastupiti Dora Marušić. U kategoriji seniora nastupaju Nedžad Husić u kategoriji do 74 kilograma, te Dinko Šegedin u kategoriji do 87 kilograma.

Dodaju da po prvi put Bosna i Hercegovina ima šansu da osvoji medalju na Evropskom prvenstvu za seniore, a prvog dana takmičenja na borilišta će izaći Marija Štetić i Nedžad Husić. Drugog dana borit će se Dora Marušić i Dinko Šegedin, javlja Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  Automobili završili u kanalu nakon što se prevrnuo kamion koji ih je prevozio

Predstavnici BiH su na Evropskom prvenstvu za kadete održanom u Sarajevu prošle godine osvojili osam medalja, od čega četiri u ženskoj i četiri u muškoj konkurenciji.

Štetić, Husić i Šegedin su pretendenti na i Olimpijske Igre koje bi trebale biti održane u Tokiju ove godine, pa će im ovaj događaj biti sjajna prilika za provjeravanje forme pred kvalifikacije za Olimpijadu.

PROČITAJTE JOŠ:  Tri osobe povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Travnika

Osim takmičara, bh. delegaciju na prvenstvu u Sofiji čine i predstavnici Taekwondo saveza BiH, Samir Šarić i Vedran Ćubela koji bi ovom prilikom trebali potpisati Ugovor o održavanju Evropskog prvenstva za juniore sa predstavnicima Evropske Taekwondo Federacije. Prvenstvo bi trebalo biti održano krajem godine u Sarajevu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...