Bh. tim Specijalne olimpijade stigao u Abu Dabi

- Advertisement -

Predstavnici  i sportisti Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine su stigli u Abu Dabi na Svjetske igre Specijalne olimpijade koje se održavaju od 14. do 21.marta.

Učesnike i članove tima Specijalne olimpijade BiH na aerodromu u Abu Dabiju dočekao je ambasador BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Šerif Mujkanović i poželio dobrodošlicu i mnogo sreće i uspjeha na predstojećim igrama.

Na igrama će sudjelovati više od 7.500 sportista iz 190 zemalja, saopćeno je iz bh. tima Specijalne olimpijade, prenosi Fena.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Ceremonija otvaranja Svjetskih igara Specijalne olimpijade planirana je za 14. mart u 17.00 sati u velikom i ultra modernom kompleksu „ Sportskog Centra Zajed“ a organizator najavljuje 40 hiljada gledalaca i prisustvo velikog broja slavnih ličnosti iz svijeta sporta poput Pepa Gvardiole (Pep Guardiola) i Gererta Soutgejta ( Gareth Southgate).

U međuvremenu bh. tim će prema planu i programu igara obići neke od najpoznatijih turističkih destinacija u Abu Dabiju i obaviti posljednje pripreme pred planirane nastupe.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...